11 ožujka 2014

Mrtva mica

Prije tjedan dana na Prosici kraj Konzuma (vinarke) netko je ubio micu. 

Mogla je mica biti neoprezna, ali ne znam kojom brzinom je vozač prošao tim krajem da nije primijetio micu.
A na kraju, ne znam kako netko može udariti u životinjicu i odvesti se kao da ništa nije učinio.

Micikino mrtvo tijelo ležalo je ispred barake (Nede Pijace) a onda ga je neka osjetljiva duša ćušnula ispod barake. Da se manje vidi.

Službu za zbrinjavanje leševa životinja nemamo. Sanitarni inspektor bi bio nadležan kad bi mrtva mica ležala u dućanu. Na par metara od dućana može ležati i crknuti nosorog.

Zasmrdit će za dan, dva. Samo što nije.

Blaženi…..



Broj komentara: 5:

ante kaže...

odavno je već rečeno::TKO NEVOLI ŽIVOTINJE. NEVOLI NI LJUDE!!

Anonimno kaže...

Macak si se uvatila. Mene više boli ova naša paška mladost ka se nezsposlena škiće po Pagu. O njima niki niti vodi brigu, niti je koga briga, a najmanje onih ki bi tribalo bit briga. Onih ki su obmanuli narod lipn pričama o lipšoj budućnosti, o novin radnim mistima, o novin škulamin, domovima zdravja itd, itd itd. Glavno je da se je selo. Je, je, radi se, na vrimenskoj kapsuli. A ca su to nacinli dobroga da bi imali ca u nju stavit. Kad su je već zamislili, neka u nju lipo staviju svoje mandate i neka je zapečatiraju za baren milijun godišć, da budemo sigurni da nan se njihovi, a i od onih prije, mandati nećeju ponovno dogodit. Jer ko će nan opet lagat,a očeju, neka nan onda lažu niki drugi ki do to do sad nisu, jer već je dosadilo čuhat jednih te istih i jedne te iste laži.

. kaže...

Je, istinu govoriš. Ma ova moja krepana maška nerješiv je problem skoro ko i nezaposlena omladina. Jer ako mašku ne možemo poredit, di ćemo omladinu spasit.... nadam se da razumiš...

Anonimno kaže...

Ne bi ti pisa da se ne slažemo i istina je da je ta krepana maška problem ida je niki neće maknut. Možda Dragica ili Luce kad budeju mest, ako tamo doli i greju.Ako nabasaju pokupit će sigurno. Ali ne znan ki će maknut ono cereno auto na vangrada na parkiralište, ko zapravo više ni ni auto nego dubravkina i goranova drvarnica.A ona perva kaj dojdoša će reć kako su Pažani šporkaćoni. Onda i naše jadne koludrice ke tako skromno živeju da gradiju kad drugima to ne more past ni napamet. Ni da napadan crikvu, bže sacuvaj i zapravo se šulacan sa onin jadne koludrice, ali me zanima ako u svojen troškovniku imaju i stavku: popravak vangrad od kamionov matarijala od njihove zgrade za vrime radova. Nadan se da imaju tu stavku, kako je ne bi tribalo otvarat u proračun grada.

. kaže...

Micika je još uvijek tamo samo je sad još dublje ispod barake. Netko ju je sućutno pogurao daskom da se manje vidi.......