09 travnja 2016

Samo neka je

Bio je ovo veliki tjedan. Dug i turbulentan. Napet. Pun iščekivanja.  Pun muvinga, osjećaja važnosti. Tjedan ispunjen pisanjem prigodnih govora.
Pisanjem.
Bacanjem u smeće.
Pa opet pisanjem.
Pa opet bacanjem u smeće.
Protokol se mijenjao iz sata u sat, gradonačelnici domaćini su bili sve nervozniji.
Peglale su se košulje.
Štirkale se pokrivace od Julovice do Lunjskoga puta.
A onda je Predsjednica došla u Pag.
Ne. Najprije je pošla u Novalju.
Pa je tek nakon Novalje došla u Pag.
Rotirke na serpentini primijetila sam u 20:19.
Žamor na pijaci zamuknuo je u 20:49.
Bilo je to 30 (slovima: trideset)  minuta,  u kojima je predsjednica svih Hrvata po mrkloj mračini, pod sitnim kapljicama kiše, posjetila moj grad i u govor od par minuta ugurala zagrljaje sa prisutnom dječicom, pohvale na račun ljepota grada koga i nije vidjela  i isprike radi ovakvog površnog, ''samo neka je'' posjeta.

Kad je dolazio Maršal, napravili smo most.
Kad je došao Tuđman, otkrili smo spomenik Kašiću i popravili fasade na Pijaci.
Kad je došla Grabar-Kitarović, bila je noć.









Domaćim  HDZovcima falilo je riječi/slova za opisati sreću.

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

Kad je dolazio Maršal onda je otvorio BELLEVUE."ROBNU KUĆU" u Kneževom dvoru: i PAŠKI MOST ali kažu tada smo živjeli u mraku:,a sad ?????

. kaže...

i popločali ulicu Bartula Kašića kad je Tuđman dolazio!

Anonimno kaže...

Tako je.. a sad se vidi koliko Hrvati cijene današnju PREDSJEDNICU::a i po izborima je bilo 49-51 % a Franjo (laka mu bila Hrvatska gruda) 95%.i to je to:

Anonimno kaže...

Kad bi se mene pitalo ja je ne bi ni doceka i poruci bi je da ni ne gre. Po noći gre on ki se boji da ga se ne vidi. Vajda se je bojala da je ne vidi paški HDZ da je došla u Pag, a u Pag HDZ ni na vlast. Drugo, ca očekivat od Zadra. Fukča se njima za Pag. Ma, sramota, na najveći otok u Zadarskoj županiji i u jednom od najvećih i najznačajnijih gradova u županiji doć po noći kaj lupež, stvarno sramota. Neka ni ona, ni iki od županije, pogotovo od HDZ višen ni ne gre u Pag.

Anonimno kaže...

http://www.zadarski.hr/zupanija/clanak/id/20177/kolindin-beskonacan-dan-na-zadarskim-otocima-lako-za-rukovanje-i-cakule-ali-sto-to-predsjednica-zaista-moze