29 listopada 2015

Jesen

Ove godine jesen je u moj grad stigla s plaže.
Još u kupaćem kostimu, last minute izgorena odlučila se otuširati kišurinom.

I to je to.
Bezmirisna jesen.
Niti traga slasti grozja po intradi, niti daška mirisa pajca ni rakije. Ništa. Nula.
A znale su ulice danima mirisat na .... jesen.




Nikad se nisam radovala jeseni, a to što dolazi ovako naglo u odnosu na ljeto samo joj daje dodatnu notu depresivnosti, što najjače osjećam ujutro kad otvorim ormar.

Proglašavam sezonu ''Niman ca obuć'' otvorenom!

I što je najgore od svega, one moje drage čizme kojima su se mnogi podsmjehivali, nakon 6 kišnih sezona napokon su odustale i propustile kišu ...



Jesensko popodne je vrijeme od kaučarenja, od užiganja ognjića, od gledanja televizije, od čitanja knjige ili od fejsanja. Od dosade ne znam što bih prije ... (da, da ... trebalo bi šit, plest, peglat, prat robu, redit kuću .....blah ...)



U nedostatku kreativnosti i ideja, surfam u potrazi za tajnim sastojkom uspjeha turističke sezone. Gostiju u Koludraškoj ovoga je ljeta bilo najmanje od kako se bavim iznajmljivanjem, a u isto vrijeme iz naše TZ poručuju kako je broj noćenja u gradu povećan u odnosu na prethodne godine. Ne znam gdje su ti turisti bili, jer koga god sam pitala svi su nezadovoljni.



Na brojnim web stranicama gdje se privatni iznajmljivači oglašavaju, postoji mogućnost komentiranja i davanja ocjene smještaju. Najviše pluseva dobili su pogledi iz smještajnih jedinica, takozvani, 'beautiful view'' a najviše minusa pobrao je nedostupan WiFi.



Vjerojatno su gosti žalosni što nisu mogli opaliti kvalitetan selfi s pogledom.

Da su Šveđani daleko tehnološki napredniji i najzahtjevniji od svih govori i komentar jednog Šveda kojemu je u apartmanu sve bilo savršeno osim tužne činjenice da nije mogao koristiti WiFi s 4G telefonom, pa je radi toga tom skoro savršenom smještaju dao nisku ocjenu. I nema veze što je soba bila divna, što je pogled bio mrak, što je more bilo skoro ispod balkona ..... Ništa nije važnije od WiFija i G4 ....



a zima dolazi.... 


2 komentara:

Unknown kaže...

i jesen i zima imaju svoje čari::svaka na svoj način:;

Anonimno kaže...

Bravo Ante, dobro je da si to napisa, inace se nebi sitija!
Bravo-bravo!