28 listopada 2009

ZVONO




Staro zvono, koje je u neka davna vremena svojim zvonkim tonom označavalo početak i kraj radnog vremena stolarima, vodoinstalaterima, zidarima i manovalima, kovačima, vozačima i još mnogobrojnim vrijednim radnicima bivše Budućnosti, bivšeg Zanatstva, nekadašnjim komunalcima, do jutros je bilo samo usputni detalj i uspomena na nekadašnja vremena.

Od jutros, staro je zvono postalo SLUČAJ, jer je neka sitna duša pomislila da je zvono zaboravljeno i da kao takvo nikome neće nedostajati.

Od jučer, nakon 5 popodne, pa do jutros u 7, imao je dovoljno vremena ostvariti svoj naum, i neprimijećeno skinuti staro zvono. Ovim pusti kvartom u to doba ionako prolaze samo mice kontejnerke i poneki tinejđer zadubljen u svoje misli…….

Ovo malo preostalih zaposlenika na adresi Macela, skoro jednoglasno je donijelo odluku da ne bi bilo loše pozvati jake snage reda, naše policajce, da naprave zapisnik. Prije nego se to dogodi, lijepo molim poštenog lopova da zvono vrati. Može i popodne, kad ovdje nema nikoga, ako mu tako bude lakše.
Ukoliko se zvono pronađe, biti će predano na čuvanje našem gradskom muzeju solarstva, jer ipak je ono jedan od detalja iz davnih vremena kad je poduzeće Budućnost radilo i kao solana Dinjiška i imalo brodove i zaposlene kapetane koji su prevozili naše bijelo zlato…….


3 komentara:

Unknown kaže...

kome zvone zvona

Unknown kaže...

da nisu dica odnila da zvone negdi na partiju.

. kaže...

....... nema poštene duše da ga vrati...... šteta.