12 prosinca 2014

Bor i advent u Pagu

Nakon tri godine grintanja, prigovaranja, ''pjucanja'', kombiniranja, predlaganja, … i svega što ostaloga što stane u jednu  sočnu  fejsbuk konverzaciju, danas smo  napokon vidjeli rezultat!
Na pijaci je jutros osvanuo lijepi ''bor'' .



Istina, bilo je na pijaci za vidjet i lijepih primjeraka raznih vrsta jela, smreka i što ti ja znam čega sve ne, ali uvijek su ta jadna stabla bila loše ili nikako okićena. Bezvoljno nabacani svjetleći kabel, kojekakve plastične instalacije ili fijoci s nečijeg pira redovito su me razočaravali.
U Pagu je teško dobiti javni komentar jer draža su nam privatna grintanja, ali zahvaljujući sveprisutnom fejsbuku ljudi se u pisanim raspravama lakše opuste i dozvole si da im koji put ipak izleti neki  javni komentar, kritika.
Malo po malo, pokazalo se da ima puno više grintavaca nego što sam mislila, ili što su ''neki'' mislili da ih ima, pa je tako krenulo: najprije rasprava, a onda i Facebook grupa grintavaca s krilaticom: ŽELIMO LJEPŠI BOR!
Tri godine za redom, pred Božićne blagdane krenulo bi se s pitanjima i raspravama o tome što ćemo te godine  vidjeti na pijaci.
Užas je slaba riječ za ono što smo od Grada dobivali kao ukras za pijacu. Grintanje se nastavljalo. Neumorno.

primjerak iz 2013. godine

 Prošle godine, ogorčeni bezobrazlukom, otišli smo na pijacu i na ono strašilo od ''drvca'' nabacali ukrase koje smo prikupili. 

Povratne informacije o našoj akciji bile su svakakve. 
Zabrinjavajuće je bilo to što su našu akciju neki nazvali besposličarenjem, dok su u isto vrijeme stajali desetak-petnaest metara od nas, cupkali na hladnoći i tračali. Mnogi su bili oduševljeni akcijom, ali su po dobrom običaju htjeli ostati anonimni.  Ukrasi za bor dolazili su sa svih strana.

Stoga mislim da imamo puno pravo pripisati si zasluge što smo napokon dobili pravi pravcati ''bor'' i na njemu lijepe lampice, a kako čujem, bit će i pravih pravcatih ukrasa.  Pa sve i da ih ne bude,  ovaj ''bor'' je prekrasan!



Ali…sudeći prema ovome


sve mi se čini da ćemo morati nastaviti s našim akcijama, samo će se ovaj put akcija zvati:

DAJMO PIJACI  DOSTOJANSTVO 
KAKVO ZASLUŽUJE!



1 komentar:

Unknown kaže...

ma pravi je .,nema što.,za svaku pohvalu.,neznam komu ali svaka čast.,a o ovomu na plakatu nemam rijeći.,