13 srpnja 2011

biti ili ne biti

VANGRADA

Uz kuće na Vangrada, prije nešto godina, poduzeće Pag 2 našaralo je parkirališna mjesta. Crtali su ih nekoliko puta, predomišljali se, dodavali, oduzimali, pa tako sada imamo crno-bijelo-žute crte, linije, kućice, kockice, polja... koja koristimo kako bi uparkirali svoje metalne ljubimce.
Pažani, starosjedioci, platimo godišnju kartu od (?) kuna i možemo se parkirati di naletimo na prazno polje, kvadratić, kockicu....

Zimo je lako. Ne moramo tražiti daleko, uvijek ima praznog parkinga.
Ali ljeti.....
Moja parkirna karta vrijedi mi samo ako nađem prazno mjesto. Naravno. Logično.
Ali što je naravno i logično u tome, ako se na parkirnom kvadratiću, kockici, polju... nađe uparkiran automobil sa npr. ZG, SK ili PU registracijom.

Logično bi bilo to da je vlasnik tog autića uredno i pošteno platio dnevnu kartu. I onda ja ne bi imala ništa protiv.
Međutim, taj autić sa KA, VŽ ili RI registracijom, pokriven je lancunićem, a na šajbi nakeljena mu je paška godišnja karta izdana od poduzeća Pag 2 koji polaže pravo na organizaciju i ubiranje love od parkirališta.

Proučavam uvjete za povlaštenu kartu i nigdje ne vidim da osobe sa prebivalištima van Paga imaju pravo na nju. (izuzev poduzeća koji rade u Pagu a mogu biti i iz Tunguzije i izuzev invalida)
http://www.pag.hr/images/pdfarhiv/glasnik2010/2010_2.pdf


Kad se barba, vlasnik autića navedenih slova na tablici, odluči provozati auto, (da mu ne crkne akumulator), na prazno mjesto, kockicu, polje, kvadratić.... on stavlja staru stolicu, kamen, grilja, kantu jupola, ženu, punicu... bilo što, što će mu držati rezerviranim mjesto dok se vrati.

Autić je parkiran, i u ljetnim mjesecima umjesto da gradu donosi dobit, on samo izaziva bijes nas autohtonih budala koji ga već godinama toleriramo i pristojno se držimo po strani, puštajući barbu, vlasnika automobila navedenih slova s registarskih tablica, da živi u uvjerenju kako je njegov potez najpametniji potez koga je u životu mogao napraviti.




Ponekad se pokušavamo izboriti za svoje mjesto pod suncem, ali sve to kratko traje. Jer ujutro treba poć radit, pali se auto, prazni se parking..... a barbe u autima spornih slova s registracije, brzinom munje ubacuju svoje autiće na ispražnjeno mjesto, pokrivaju ih lancunićima, pokrivaju im gume kartonom i zlurado se osmjehuju...

Imam dojam da svi ti ljubitelji Paga, zimi u svojim malim stančićima, vrijeme provode listajući dnevni tisak, traže teme o Pagu, čitaju besplatne savjete pravnika i inih stručnjaka, listaju službene glasnike i narodne novine, gledaju sjednice Sabora na TV-u....
I onda kad ljeti dođu u Pag, u djelo sprovode teoriju koju su zimus proučavali, drže predavanja nama autohtonim naivcima, uče nas kako kod nas ništa nije dobro, kako smo mi pažani glupi i pokvareni ljudi i da nam je grad šporak.

A zaboravljaju da imm kuće ''nastoje'' prijatelji Pažani, i da im taj prijatelj Pažanin, rado i nerjetko mukte, ustupa čak i svoje mjesto za kaić u Mandraču.

Taj pokvareni Pažanin, omogućio im je da preko veze dobiju godišnju parkirnu kartu za svoj autić, iako na nju nemaju nikakvo pravo, i isti taj prijatelj Pažanin, kad mu se barba sa ZG, KA, SK, VŽ, PU, RI... registracijom potuži da ga se ''uznemirava'' na parkiralištu, isti taj Pažanin mu kaže: Nemoj imat veze sa njima. Oni su ti obični kriminalci!

Bravo mi!!!!

Broj komentara: 12:

Anonimno kaže...

Zivila ksenofobija

. kaže...

Da li ti je palo na pamet sa razumijevanjem pročitati tekst?
Da li si uopće sposoban za takav pothvat?

Ili dolaziš samo zato što me ne podnosiš?

U čemu zapravo uživaš?

Anonimno kaže...

Pa ako si kupila GODIŠNJU parkig kartu onda možeš parkirati recimo u Bošanu.Ili kod mog suseda na njivicu..

Anonimno kaže...

Pa mogla bi i tebi u dvor, jer si dobro stvorenje koje nije ksenofobično i voli svoje sugrađane. Jel' da?

Anonimno kaže...

...hehehe..neki je na google vidi riječ ksenofobija pa se vodi folira i pravi pametan/na!!!! hahahahah....pacijenti

ante kaže...

sve od rječi do rječi ,.potpisujem;:,a to ti govori i ona ulica o nama::,kod ajmalore:;.(KERUM BUTIGA)B.D W.:::kako se na srpski kaže::;PASJI UM;:;????

Anonimno kaže...

ante, tvoj avatar je ništa drugo doli primjer ksenofobije. potpisujem i ja sve a ponajviše izraz "autohtone budale".

ante kaže...

ANONIMNO ;;druže ili drugarice,..nebitan si--ili nebitna si::;

Anonimno kaže...

Evo ovdi je jedna ( ideja-inovacija ) slika:
free parking koju bi mogli staviti na Vangrada :
http://acidcow.com/fun/21720-acid-picdump-90-pics.html

Anonimno kaže...

Really.

Anonimno kaže...

:))))

Kad će izložba u Koludrašku?

. kaže...

bit će :))))