07 svibnja 2010

33 dana

tonski zapis konferencije - gore desno

od 31.03.2010. do 03.05.2010. = 33 dana

Toliko vremena je prošlo od dana kad je održana tzv. javna konferencija na temu kanal Pag-Košljun.
Kako je u gradu top tema komunalno društvo i odvoz našeg smeća, potrebno je malo se podsjetiti zašto je konferencija uopće kao takva održana.
U potrazi za nekim prigodnim citatima pronalazim rečenicu sa zadarskog portala:

Ivo Fabijanić je na samom početku istaknuo da je konferencija sazvana kako bi građani dobili prave informacije te se izbjegli nesporazumi.

A onda ponovno pročitam ''odgovore'' na naša pitanja pa se pitam:
A GDJE SU TE PRAVE INFORMACIJE?

ODGOVORI NA PITANJA

Na prvo pitanje - Tko financira izradu studije utjecaja na okoliš? - dobili smo puno pametan odgovor:

''Studiju u potpunosti financira investitor. Ako Moreuz ne ispoštuje dogovoreno, odgovornost snosi banka koja je izdala zadužnice i garantira za plaćanja investitora. ''

Ma, ako pokušam zanemarit njihovo nepoznavanje osnovnih poslonvih događaja
(a ne bi trebala, jer neke su službe ipak plaćene da to znaju), ostaje mi samo osjećaj preogromne gluposti kojom nas doživljavaju.
Dragi moji, ako vam je trebalo punih mjesec dana da mi Sandra Rukavina natipka ovakve vaše šture odgovore, ipak ste se trebali malo informirati, pa da makar na ovo pitanje odgovorite točno, jer za njega ipak ne treba nikakva studija.

Zadužnica je pisana isprava kojom Vam dužnik, svojim javno ovjerovljenim potpisom, daje suglasnost da se radi naplate naplate potraživanja zaplijene sredstva s njegovih računa u bankama i prenesu na Vaš račun.

U slučaju da na računima dužnika nema dovoljno sredstava, dakle niste u mogućnosti naplatiti svoje potraživanje, tada Vam zadužnica može poslužiti kao ovršna isprava, tj. na temelju nje možete pokrenuti ovrhu na imovini dužnika

U ovršnom postupku vi se možete naplati ako se utvrdi da vaš dužnik ima imovinu čijom zapljenim i prodajom se može namiriti potraživanje kao vjerovnika. Problem koji ćete imati je da se u ovršnom postupku utvrdi kako vaš dužnik nema imovine

Naravno, sve ovo bilo bi nepotrebno ako se na zadužnici netko upisao kao JAMAC....
..... Ali nisam primijetila da se u odgovoru igdje spominje JAMAC...pa eto... opet pitam.

zakon je predvidio mogućnost da se, uz dužnika, kao još jedan stupanj osguranja pojavi i tzv. jamac platac. Jamac platac je osoba (fizička ili pravna) koja se obvezuje da će podmiriti obveze dužnika prema Vama. Na bjanko zadužnici već postoji obrazac koji je potrebno samo ispuniti


Fora mi je i odgovor na pitanje broj 3. koji glasi: Kanal nije u službi financijskog bogaćenja inicijatora

Ok. Onda mi objasnite ZAŠTO Moreuz uopće radi taj kanal ako ne misli zaradit, tj. financijski se obogatit???

Pitanje broj 6.
Možete li demantirati glasine da je ovaj projekt samo farsa kako bi se Moreuz obogatio prodajom kamena talijanima?

i odgovor na njega:
U potpunosti možemo demantirati glasinu.
Pa gledam...čitam... nigdje nema demanta. Demant....Demant... Što li je to....

ZAPISNIK
Zapisnik je posebna priča..... tako...tako.... plitko... da ne znam što bi uopće komentirala.

Zar stvarno nije potrebno imenovati osobe koje su sudjelovale na toj konferenciji? Zar je taj zapisnik nekome stvarno tako nevažan makar se radi o jednoj tako važnoj stvari?

Pa se pitam, zašto je NJIMA uopće bila potrebna jedna takva konferencija?


Ovako se nekad gradio panamski kanal.Skoro pa nema razlike između tadašnjeg načina gradnje i današnjeg načina kojim se diči renomirano paško poduzeće Pag II, koji već danima, sa karijolicom i grabljicama radi na gradilištu godine: Istezalištu za kaiće.
Čujem da su čitav betonirani plato cca 200 m2 napravili bez grama armaturnog željeza i bez diletacija??

2 komentara:

Anonimno kaže...

Pa nisu munjeni stavit željeza,ovako će beton pucat a oni će ju krpat sa friškin.Neka se lova samo okriće i režetiva, a i ki je još vidi da je u Pag nešto napravjeno a da na tome ni krpe i zakrpe ke traju 15 dan.

Anonimno kaže...

pustite vi pad 2 oni rade sto im se kaze,malo bolje vidite ki je to naredio da se tako napravi,ima u opcinu vise inzinjera bez diplome
a i direktor im je isto skolovan covik