21 studenoga 2009

Subota - dan vjenčanja





O čemu bi drugome pisala, nego o zanimljivostima u mome gradu. Nekako mi je na početku bilo bzv. pisat o vjenčanjima, jer kao, što će tko reć da ga možda ovdje imenujem. Što ja znam, ima nas različitih... A onda mi frendica ubacila ''bubu u uho''. Odem ja lijepo na stranicu župnog ureda i tamo vidim da župnik bez ustručavanja objavi sve novosti, pa tako i najave vjenčanja mojih Pažana. Pa zašto bi se onda ja ustručavala, kad i sama, svako toliko na poseban način sudjelujem na nekima od njih.
Ovaj put, pozakonili su se Marijana i Toni. Toni, zgodan i simpatičan. A Marijana......... na pitanje kakva je bila mlada, ja samo mogu ljubomorno komentirat: ''Ona, da i vriću stavi nasebe, pari glumica.'' Lijepa kao i uvijek. Danas prekrasna.
I tako smo frendica i ja odlučile, u cilju da se paška tradicija ne satere, napravit kompletnu dramaturšku obradu cijelog tog ''procesa'' paškog vjenčanja.
Naravno, sa pozicije Škvadrona.
Najprije nas je malo čakula smela, pa nismo stigle na vrijeme vidit mladu kako prilazi crkvi, ali smo zato imale vremena okom zabilježit sve uzvanike, kako bi ih prilikom izlaska iz crkve na vrijeme stigle ovjekovječit našim digitalcima.
Sve su to bili naši prijatelji i poznanici, naši Pažani i Paškinje, tako da smo već u startu imale njihovo potpuno razumijevanje za zadatak koji smo si zadale. Uostalom, ako je kome to zasmetalo - pristojno to nije pokazao :)
Kad su svi ušli u crkvu jedna je ''ošoba'' zatvorila vrata, da joj ne puše dok traje misa (mogla je poć u prvi banak pa joj ne bi puhalo), pa nam je tako uskratila još malo škvadrivanja.
A mi smo napravile još dva, tri, četri, pet, šest... standardnih paških đira i čekale da misa završi. U međuvremenu da skratimo dosadu, poskidale smo 6-7 balona sa ograde mladenkine kuće i to tobože radi djece... :) Otresle smo malo dnevnih i tjednih događaja, neke prijatelje s fejsa, izvele nekoliko pametnih zaključaka i vrijeme je brzo prošlo.
Kad su pirnjci napokon izašli iz crkve, uključile smo svoje naprave i poslikavale sve što i tko se poslikavati dao :)

Ovom prilikom moram pohvaliti haljinu plavuše iz Fijoka. I cipele. I šminku. Make up by Marija Cobra :) Baš mi se sviđala. Ona i Krojo, skladno, ton na ton.




Irena mi je danas bila posebno lijepa.



A Antonija i Marina.... kao s revije. Ženske viđam svaki dan ali totalno drukčijih stilova, tako da su ovakve, dotjerane i uljepšane, zaslužile da ih se na taj način istakne. Valjda bi trebao svaku subotu biti kakav pir, da bi vidjeli kako naše Paškinje nisu ''obične'' ženske, nego lijepe žene sa stilom i ukusom :) A i muževi bi ih bili svjesniji :)




Bilo je prohladno, pa je veselo društvo brzo krenulo put hotela. Na našu sreću, tih par stotina metara odlučili su preći pješke.



A nas dvije smo lagano za njima, iskoristile priliku iz vana baciti oko na salu u kojoj će veseli pirnjaci većeras između ostalog, pojesti meso fine paške janjetine i neke kolače koji su stigli avionom iz daleke Amerike!






4 komentara:

Anonimno kaže...

super! ti si naš paški ¨fashion guru¨! prelipe fotke, ljudi, raspoloženje...svugdje osmijeh, topli pogled...ivanino cviće je izmišljeno...i ti si to sve lipo opisala...super!

. kaže...

ostav' se fešn gurua! :))
Kad mi inspiracija dođe ja napišem, a kome se da, neka čita :) :) :)

Anonimno kaže...

Ca te više čitam to si mi simpatičnija

. kaže...

a znan ja da iman gubicu ke se judi škivaju..... ca mogu. to je djelo majke prirode, nisan ja kriva :)