07 ožujka 2015

Izbori paški

U obrani teze da svatko ima pravo kandidirati se (za nešto) i biti biran (za to nešto) često se može čuti obrazloženje kako baš svatko može biti npr. paški gradonačelnik , a da su stručne službe te koje na svojim stručnim plećima nose odgovornost realizacije odluke koju je donio npr. paški gradonačelnik.

Obrana te teze ima smisla ako uzmemo u obzir činjenicu da smo u prošlom (sad već pretprošlom) mandatu za gradonačelnika imali osobu koja,  najblaže što mogu reći,  nije imala… ništa osim drskosti. 

Kažu neki da Pagu ne treba pošten čovjek nego da nam je nužan pravi političar, a ja na to pomislim da su se predozirali blockbusterima ili političkim dramama koje se prikazuju u kasnonoćnim terminima.

Pagu navodno treba ambiciozna osoba koja zna ''plivati'' i  biti dobra sa svima. Navodno je super kad takva osoba napravi pomutnju u političkim redovima, jer da je to dobar lijek za učmalu pašku politiku. Navodno paški ''rozi u tašku'' nemaju s tim veze, jer da je politika – politika. Navodno to nema veze sa privatnim životom.

U kulturi korupcije, klijentelizma i nestručnosti kojom živimo okruženi, sumnjam da bi se osoba s karakterom gore opisanog  ''pravog političara'' mogla proglasiti nužnim zlom. Sumnjam da bi se takva osoba imala vremena baviti ičim osim ''plivanjem''. 

Pag sa svojih jedva 2000 stanovnika (zanemarimo biračke spiskove) samo je nešto više od jednog običnog kućanstva.  Umjesto da nam je dom, mi smo od njega napravili politički kupleraj - baruštinu u kojoj se ''pliva''.

Sve što želim je da mi Pag bude dom. A od glave obitelji tražim da je prije svega normalan, da je pošten i da ne glumi (naglasak na glumu) političara.  

Molim vas.



Broj komentara: 13:

Anonimno kaže...

Kako itko razuman moze dati glas osobama koje su neodgovorne prema drzavi kojoj ne placaju porez, opravdavajuci to neregistriranim obrtim sto je,blago receno,
krivicno djelo?! Kakvu ce odgovornost imati prema Gradu i gradanima, od najmladih do najstarijih?!

Unknown kaže...

((PAG)) .pogledaj dom svoj anđele i vidjet češ::čemer:bol i jad::

Unknown kaže...

loš : piar: i ode ORaH:_-

. kaže...

U gradu di muljatori, dužnici, lažci.... glatko dobivaju više od 1 glasa, Orah stvarno nema što raditi. Nikakav ''piar'' ne pomaže ljudima sa takvim mentalnim sklopom. A i tebi će sad bit lakše, nećeš morat svako malo spominjat ..znaš već koga.

Unknown kaže...

koga?? a za tvoju informaciju:,pa kako će pobjedit ORaH? KAD NI OTAC NI GLASA ZA SINA::,

ETO PONOV:
SVE JE ISTO:SAMO NJEGA NEMA:,!!

Unknown kaže...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/372861/Evo-kako-u-ORaH-u-tumace-svoj-izborni-neuspjeh.html

Unknown kaže...

s obzirom na kao što ti kažeš "mentalni sklop" koji je takav i takav će i ostati:lipo se triba pokrit ušima i pustiti se niz rijeku:,jer ako ideš kontra rijeke.oće reć uzvodno:postoji mogučnost da se utopiš:,

Anonimno kaže...

nadam se samo da ni glasa za hdz

Unknown kaže...

a ne ?za SDP-će!!

Anonimno kaže...

Orah nije uspio, a hdz jest?! Ta je rijeka prebrza...

Unknown kaže...

neeeeeeeeeee ANON.....istina je voda duboka:::

Anonimno kaže...

...i rodi se pjesnik...

Unknown kaže...

Anonimno::
PUSTI DA TI LEUT SVIRA!!