06 siječnja 2015

Hoće li više.....


Članak koji bi da je objavljen bilo kad u zadnjih desetak  godina imao jednako značenje. 
U njemu se u nekoliko jasnih rečenica opisuje apsolutna paška zbilja.

To je tema skoro svih generacijskih skupina dok ispijaju makijata, pive ili bijelo/crno vino u konobi. 

Je li se sa člankom htjela postići neka senzacija? Sumnjam. Ali da je u neku ruku iznenađenje, to sigurno.

Iako dobronamjerno savjetovani i upozoravani, ni  gradonačelnik ni njegov zamjenik od dana kad su ušli u urede gradske uprave pa sve do prekjučer nisu smatrali da je poželjno i pametno izaći u javnost sa takvim objavama. 

A to se od njih očekivalo. 
Da progovore o konkretnim stvarima, da ih potkrijepe dokumentima… 

Da napokon potvrde sve te zašušurene i zakukuljene i zamumuljane djelatnosti bivših vlasti, osoba koje su bile u mogućnosti krasti nam našu imovinu i novac i čitavo vrijeme prolaziti nekažnjeno.  A jedina tobožnja kazna što ih je snašla bile su glasine koje su s vremenom postale najobičniji tračevi, jer ih nitko, baš nitko nije htio javno priznati i predstaviti nam ih u pravom svjetlu kao pravu istinu.

I što mi danas važi vijest da je vijećnik dužan državi i gradu, kad je s tim istim obavljen rukoljub i započela koalicija iako se već onda znalo za taj njegov dug?

Što mi važi vijest da gospodin suprug gospođe iz vrtića nije podržao proračun, kad nigdje i nikad nisu na sva zvona objavljene vijesti da će zahvaljujući ovoj vlasti napokon biti izgrađen novi vrtić? Gospodin suprug ionako već godinama služi kao vaga u paškom vijeću.

Što mi važi plakanje za prodanim zemljištem, kad nitko do danas  nije smatrao poželjnim prijaviti službama gonjenja ondašnju vlast, ondašnjeg gradonačelnika i sve vijećnike koji su skupa s  njim omogućili toliku krađu i sramotu?

Što mi važi sjećanje na prodaju i preprodaju, kad su oni koji su trebali razotkriti krađu, upirali po sudstvu da obustavi i oprosti?

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030917/zadar03.asp

http://novine.novilist.hr/default.asp?WCI=Rubrike&WCU=285A285C286328612863285A28582858285B28632897289C289728632863285F285A2860285D285E2863286328632863O 

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20030927/zadar01.asp 

http://arhiv.slobodnadalmacija.hr/20031004/zadar01.asp

http://www.jutarnji.hr/zemlju-za-vile-prodali-za-1-5-eura-po-kvadratu/158530/

http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=161521

Hoće li itko ikad na papir staviti što su to gradonačelnici skupa s vijećnicima prodali, a koliko novaca je od prodanog sjelo na račun Grada? 

Molila bih lijepo. Barem to ne bi trebao biti problem. Samo malo dobre volje za prolistati bankovne izvode.

Hoće li se netko napokon udostojati  javno nam predočiti računicu koliko je točno paških novaca potrošeno na izgradnju mosta i Kneževog dvora?  
U lipu bi se  moglo kad bi se htjelo…. U lipu….

Šteta što u članku ne piše tko je zapravo doveo do situacije da nema kvoruma. Tko je učestalim nedolascima pokazao primjer i tko nije smatrao potrebnim svoj mandat predati kolegi kako bi se omogućio nesmetani rad gradonačelnika i vlasti koja je jedva, ali ipak, dobila mandat od građana.  



http://www.zadarski.hr/teme/clanak/id/3296/prijevremeni-izbori-u-kukljici-i-pagu---gradonacelnik-marzic-prodali-su-2000000-kvadrata-nabili-nam-afere-a-sad-su-srusili-proracun








Broj komentara: 9:

Unknown kaže...

SVE JE ISTO..SAMO NJEGA NEMA:

Unknown kaže...

jeli vidite http://www.zadarski.hr/bbimagehandler.ashx?file=/Portals/0/Images/kolinda_trg13-050115(1).jpg&width=938&height=525&resizemode=Cropšto radi politika.,::

ma kaže...

paski mediji i dalje neutralni...

Unknown kaže...

a ima li paških medija??

ma kaže...

ima...quid pro quo...

Unknown kaže...

http://www.pag.hr/index.php?view=article&catid=28:vjesti&id=1330:javni-poziv-tribina-gradonaelnik&tmpl=component&print=1&layout=default&page


eto pa Vi odlučite

urbs kaže...

A gdje su bili paski novinari na Tribini gradonacelnika gdje je bio skoro pa cijeli grad?! Sramota

. kaže...

u Pagu ne postoje paški novinari. Ako su se nekad i bavili tim zanatom, danas su promijenili zanimanje. Vjerojatno svatko od njih (pretpostavljam na koga mislite) ima vrlo dobar razlog zašto se više ne bi trebao time baviti :)

Unknown kaže...

kako nisu znali koga će postaviti za povjerenika:,

SVE JE ISTO:SAMO NJEGA NEMA: