27 svibnja 2014

Susjedi



Svakoj normalnoj ženskoj osobi je potpuno jasno da je u ovakvim uvjetima stanovanja kakvi su u paškim ulicama normalno da susjedi čuju i kad ne slušaju. 
Tako sam ja dobar dio popodneva proslušala moju susjedu Zlovenku kako me trača. Naravno, u tome nema ništa čudno (u tračanju) osim činjenice da me je tračala po osnovi svega onoga što je ona meni zasrala, a ja platila. 
I to mi čak ne bi toliko ni smetalo (bilo pa prošlo) da za kraj nije sve začinila riječima: ''Nisam nikad upoznala takvu osobu, s njom se ne da razgovarati''. 
Je li potrebno spomenuti da žena nikad nije ni pokušala samnom razgovarati?
Ta se gospođa oglušuje na moje poruke da s njene terase u moju sobu navire kiša, ali dobro čuje kad joj poručim da je zaboravila zatvoriti prozor kad je krenula put Zlovenije..... 

Danas su joj kućicu posjetila dva preprodavača paških nekretnina, a ja na žalost nisam čula koliko novaca traži za svojih tridesetak kvadrata. 
Ali sam ipak čula kako gospođa preprodavačica suosjeća sa mojom Zlovenkom, jer ja sam grozna osoba. 

Blažene paške ulice.

Moram priznati da mi je ovo, od kako sam otišla nebu pod oblake, baš falilo  


p.s.
Nadam se da će Zlovenka kućicu uskoro prodati. Iskreno se nadam. Vjerujem u to. Jedva čekam. 


Broj komentara: 9:

Anonimno kaže...

Ka prvo ta osoba ti ni "zlovenka " nego je paškinja starija od tebe i po godina ti more bit mat. Njezna nana je stala par vrat do tebe i sva njezina fanilija ( po ocu )je prije stala u tu malu kucicu do tebe, u toj kucici su bili donadići , tvoja suseda je po ocu zubović a po materi maržić i ta tvoja suseda prema toma nije zlovenka nego HRVATICA PAŠKINJA koja živi u Kopru. Ako ti nešto nije jasno preko puta su ti koludrice pa pitaj , a o tome ki je kome nali kuću vodom je druga prića ..... nemoj koristiti blog za niske udarce ...

ante kaže...

susjed je susjedu VUK!!

. kaže...

Gospođa koju ste imenovali sigurno će biti presretna kad vidi kako joj prijatelji čine uslugu da joj se ime provlači po internetu. I ne samo njeno nego cijele pokojne joj familije.

Dobro vam ide poznavanje paških obiteljskih stabala, ali vam je slaba točka poznavanje činjenica oko kojih ste htjeli meni ''nasapunati nos''.

Gospođa koju sam ja nazvala zlovenkom ima živuću najbližu familiju, koja fala dragom Bogu zna koliko ''piza'' njezina priča.

Vaš komentar je nizak udarac osobi koju ste htjeli ''braniti od mene, grozne osobe s kojom se ne da razgovarati''.

Šteta što ste ostali anonimni a svoju prijateljicu ste tako ogolili. Ali o tome niste razmišljali, zar ne?


Anonimno kaže...

Rosice ... pogledaj malo " tvoju Fotografiju " , povecaj je pa ces vidjeti u gornjem dijelu fotke do one bijele mrlje djevojku na prozoru , ta djevojka je starija sestra od ZLOVENKE a dole ispred vratiju sjedi ZlOVENKINA nana , prema tome sama sebi stvaraš probleme u životu. Za ove druge na slici ti ne trbam ni reć koji su jer to možeš pitat onu žensku ka nije u fuštanu s live strane fotografije . Ovog covika s desne strane , ki je leđima okrenut , ne možeš više pitat ali njegovu dicu možeš .
Zar ti je život toliko prazan da tako vodiš računa o drugima.

. kaže...

Ako je kome prazno ovih dana onda je to tebi. Pogledaj kolike si nabroja/la, kolika sjećanja iz škafetina is izvadi/la, a radi čega? Što želiš naglasiti? Da gospođa nije ''Zlovenka''? Jesi uopće pročita/la i shvatila tekst? Nabrajanjem sve sile predaka za koje misliš da ja ne znam da su postojali nećeš postići to da gospođa prestane bit Zlovenka. Nije teško za razumit, samo se trebaš malo potrudit.

ante kaže...

Čuvaj se blistave ruševine!! A što je to "blistava" ruševina ? Lijepa žena,lošeg odgoja!

Anonimno kaže...

da si rekla da je furešta ja bi razumila zac ova anonimna nabraja rojaci i dedi i nane. ali ovako mi niš ni čaro.

Anonimno kaže...

Ako su nekom otac i mat ,nana i ded , prnana i praded .... PAŽANI onda kako ona more bit ZLOVENKA ? onda nešto pjesnikinji nije jasno.

. kaže...

Ima vas kojima treba crtat, a? :D :D :D