20 kolovoza 2012

PERFORMANS ili PROSVJED



Jedni su obećavali prosperitet kroz školstvo, poljoprivredu, stočarstvo, turizam... drugi su se kleli u ljubav prema rodnoj grudi....... treći su mislili da su penzići senilni, a četvrti su htjeli biti gradonačelnici grada Paga da bi mogli pravedno dijeliti proračunska sredstva selima ''osajuga''...
Svi su se reklamirali kroz dom zdravlja, šetnicu, Lokunju, autobusni kolodvor, dječji vrtić i vez za kaić....

Svi, samo ne i  naš AFNJ koji je u svom javnom predstavljanju ne tako davne 2009. godine poželio svima urediti putove i ceste, napraviti zidiće i dovesti investitore, što je zaključio riječima::

 ''Naglasio bi da je naš program realan i ostvariv u svega nekoliko godina.''

Do dan danas, pošten čovjek oštrog vida ne može vidjeti te ceste i putiće, ni zidiće ni investitore.

Taj isti poštenjak nema se ni di popišat, osim u birtiji. 
Djeca pišaju po parkovima, pišaju po ulicama moga grada, odrasli zalijevaju petospore, ali i kamene stupove javne rasvjete na rivi. Pišaju, ali bogami i seru po Muraji koja je u totalnom mraku. 
Zapišane 'škalice' preko puta Hotela Smokva, ubijaju isparenjima. Sve je ispišamo i israno.

A ako već nisu govna i pišalina, onda je hrpetina smeća za koju nitko ''ne zna čija je'', za koju tete iz Komunalnog nisu plaćene da je skupe.

U jednom gradu, koji se diči kulturom i poviješću, u gradu u kojem još ima živih svjedoka vremena kad je Pag bio grad u doslovnom smislu te riječi, u tom gradu nema javnog zahoda i nemate se di popišat ni posrat kao gospodin čovjek.

Prosvjedujem protiv ovakvog Grada koji ne cijeni čovjeka, koji ne cijeni vlastite gospodske korijene, koji ne cijeni kulturu čovjeka. 



Ima li među vama zainteresiranih za ovakav pothvat?



3 komentara:

Anonimno kaže...

Dok god nas ne bude bar 200 u Pag ovakvih kaj ti ki će javno i u gubicu reč vlasti ca misli, nema dobra. Divim ti se na hrabrosti ku ja nimam. Dok god samo lajemo po kantunima i pružamo rozi u tašku, terpit ćemo i daje ovu bagru koja se već destak i više godišć derži vlasti i nemilice krade i krade i obećiva laži. Sitite se samo nekulinovog obećanja za fuštane i jaketine i sl. pizdarije. Pag je odavno najveće selo na otoku. Di nam je autobusni kolodvor ki se već 20 godišć obećuje, di nam je kružni tok. Pojte u Novaju , ne triba daje.Da je Gorica veća i ona bi se boje razvijala od nas. Sram me je koliko su šporke ulice. Kad vozim auto svaku 20 metri pade kolo u bužu. Ki bi sve nabroji, samo se ponavljamo a niš boje. Jebe se njima oni i daje kradeju, bogatiju se i rugaju.Najboje mi je kad je ki koncert pa kad vidim za ku su klijentelu ostavjene katride,mislim na naše ministre i njihove dame, njekulin,crni i marco.Ja mislim da bi im se mogla skupit srednja škula od svih tri. A tek dame? Uvik se ponovo pitam da li more od ovoga gore?

. kaže...

samo da znaš, uvik more bit gore. Ali zamisli, ne tebi, jer javno niš ne govoriš, nego meni i meni sličnima ki isto ovako javno govore, pa im dolaze inspekcije, straši ih se, otkazuju ugovoreni poslovi i daju im se otkazi.
Ne boj se, dok ste vako lipo anonimni, nemaš straha, tebi neće bit niš, a grad.... ma ko šljivi grad, glavno da se u tebe ne diraju.

Ovako nekako razmišlja anonimna većina grintavaca.

Anonimno kaže...

E vidi se da ne zalazite u naj intimnije djelove centra grada . jer se jedna zahodska ( ispravna ) " školjka " upotrebljava kao znak zauzeća za parkirno mjeso ... molim da se to uvaži , a ja sam to i dokumentirala .. a dok je bilo solanskih zahoda na mostu bilo je i dobre ribe šparov , picov , drobnic , lubenov ....