20 kolovoza 2010

Malo govorancije sa izložbice

Moram vam priznati da mi je jako drago što smo se okupili u ovolikom broju.

Na ovom mjestu koje se od davnina naziva Cimitar, mi smo se okupili da vidimo jednu malu izložbu, čiji bi početak mogao prerasti u nešto puno više, a to je da organiziranim događajima oživimo ulice našeg grada.

Neskromno želim moj Pag usporediti s Parizom, u kojem je svaka ulica pozornica, a svaki stanar i svaki prolaznik, zadovoljna publika.

Večeras su pred vama izložene fotografije, mojih prijatelja s facebook grupe.
Ovo nije izložba profesionalnih fotografa, iako među njima ima i profesionalaca, a i onih koji su na najboljem putu da to postanu.

Ovo je izložba na kojoj najprije možete vidjeti dobru volju mojih prijatelja da udovolje mojim upornim, da ne kažem napornim, zahtjevima da mi se pridruže u ovom projektu.

Tu možete vidjeti da je za jedan lijepi kadar dovoljno samo malo sreće u jednom trenutku, jer često imamo priliku vidjeti ovakve, potpuno amaterske slike za koje oni profesionalniji znaju reči: ''slika je odlična…., ali…..''
Međutim, to nas nikako ne smije obeshrabriti.
Ukupno je izloženo 60-tak radova, od 30 izlagača.

Moja Fejs Marija, nema foto aparat, ali nam se pridružila sa nekoliko svojih nacrtanih radova.
Moj Fejs prijatelj Šljivo, ima foto aparat, ali je bio toliko očaran kadrovima koje vidi okom, da je zaboravio skinuti poklopac sa objektiva.
Ovom prilikom posebno bih se zahvalila mojoj fejs prijateljici Željiki Lenarčić, koja je uložila poseban trud i nesebično pomogla u pripremi ove izložbe, i svojim radom, svojom vrstom umjetnosti obogatila ovu izložbu.

U ovom drugom ''kantunu'', na istom mjestu kao i lani, ponovno vam predstavljam radove moje nevice, Marijete Vidolin Matešike – Paškinje
Dijete obožava crtati, pa zašto da slike i crteži ostanu zatvoreni u ladicama, kad ih se može ovako izložiti da nekom drugom daju hrabrosti da se upusti u crtanje i slikanje, pa da možda već sljedećeg vikenda, u nekoj drugoj ulici imamo jednu ovakvu ili sličnu izložbu, i tako u stvari omogućimo sebi da se ugodno družimo.
Da upotpunimo ovu večer, pridružili su nam se i moji fejs prijatelji, ekipa Rebalansa, mlada paška rok grupa.
Naše koludrice, ispekle su nam pandešpanj i s odobravanjem su nam na ovih par sati prepustile fasadu svoje, naše crkve, a nane i tete su pripremile frite i kolače.
Poslužite se, pogledajte slike, komentirajte i družite se!
Dobrodošli!
Red je spomenuti i one koji su omogućili ostvarenje ove male izložbe, a to su: poduzeće Europska sita, Fabkom, Sabalić, Zanatkomerc, Nono-Kolan, Branimir Fabijanić Pevacić i Pag Media.
Zahvaljujem i Radio Pagu, koji je bio naš medijski pokrovitelj, portalu BNB-a i portalu Pag-tourism na ustupljenom internetskom prostoru za reklamu.

Radove su izložili:
Darina Orlić, Ana Surać, Vesna Karavanić, Teica Boltiš, Aldo Meštrović, Nikola Maržić, Damir Fabijanić, Silvija Sabalić, Maja Fračin, Marija Radoslović, Nataša Vučić Tomljanović, Nataša Eva Usmiani, Branimir Maričević, Filip Bukša, Josip Fabijanić, Franći BUkša, Diana Bratičević, Antonio Kustić, Igor Kurilić, Sanja Krupa, Vjeko Šljivo, Flecci Von Ausland, Darinka Jug, Jadranka Šavar, Ivan Toman, Elvis Šmit, Goran Antić, Željka Lenarčič i moja malenkost.


















Umorna, ali zadovoljna idem leć. Nešto više o večerašnjim događanjima napisat ću, nadam se već sutra, Ovo je samo uvod u ovaj zanimljiv 'event' :)

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

....darling, sve je bilo prekrasno....
imam ideju....Komunalni "ne-redari" nek naprave izložbu listića iz kladionice....kad im već ovakvi kulturni događaji smitaju..:)))))

Anonimno kaže...

Bilo je super!!!

Ross svake pohvale i nadam se da će ovakva druženja postat tradicionalna svako lito!!!
Svaka čast na trudu!!

gamer_lady kaže...

ODLIČNO :)

Davor kaže...

A ja mogu jedino reč da mi je žao, jako žao što nisam mogao biti prisutan na izložbi. I sad nema druge nego čekat da proleti cjela godina do ponovnog druženja...

Anonimno kaže...

stvarno je bilo lipo za gedat a jos su va dica lipo i svirala i stvarala lipi ugodaj.. pohvale organizatorici...:D