19 svibnja 2009

Oooo, kad besede izletiju, kad se pocne gedat prišt na nos, pa kad se do šporkih gać dojde……




Ovih se dana sve u 16 govorilo o poštenju, o poštenim namjerama, o planovima za boljitak grada i građana ovoga grada. Govorilo se sve u fino, milozvučnim glasom, čitalo se, pazilo da se ugodi slušateljskom uhu……
Pravile su se veselice, brojilo se je koliko je ljudi bilo na javno održanim stranačkim skupovima, spominjala se svijetla budućnost…..

Da je doša ki marsovac, pomisli bi kako smo mi, ljudi, najsretnija stvorenja u svemiru, da smo bezgrešni i da mislimo na dobro svih, samo ne nasebe.

Ali bi se straaaaaašnooooo za*eba.

Vjerojatno radi riganja od tolike ljigave slatkorječivosti, ne bi doceka cut ono drugo, ca nas u stvari pravi ovakvim ljudima kakvi smo danas, 2009 godišć nakon Krista – ništa bolji.

Valjda bi namin tribalo još 2009 godišć da nan se razvije gen ''učenja na pogreškama'', a gen ''kaznit nekoga za namjeran grih'' valjda su nam iskorijenili kad su stari zavjet ''zub za zub'' zaminili sa novin: ''okreni i drugi obraz''.
Gen ''sjećanje'' i gen ''pamćenje'' već dugo dajeju po krepanome.

O cemu govorin? Znat će onaj ki se u vome pozna. A vi drugi, na ovo gedajte kako oćete. Ako vi neznate ca van govorin, onda ja znan za koga ste glasali.

Živili.

Nema komentara: