14 kolovoza 2013

Inventar - traži se

prima
Komunalno društvo Pag
na pažnju direktora

Braće Fabijanića
23250 Pag


Poštovani gospodine direktore,

Prema starom dobrom domaćem običaju, Paškinje već stoljećima održavaju ulice ovoga grada čistima. Svaka (ili barem većina) pomete ispred svoga kućnog praga, a nemali broj puta i puno više od toga. Naravno, i ostale stanovnice ovoga grada čine istu stvar, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.
Metemo i ne žalimo truda. Po tom pitanju ništa od vas ne tražimo.

Ovaj stoljetni grad koji se diči svojom kulturnom baštinom ipak zahtijeva puno više od nekoliko metli i par kanti vruće vode.
Međutim, kako na to nemamo utjecaja, ni po tom pitanju od vas ne tražimo ništa.

Samostan Svete Margarite i crkva Navještenja Blažene Djevice Marije spominju se u mnogim promidžbenim materijalima i posjećuju ih turisti od Japana do Amerike. Fotografije s njihovim nasmiješenim licima ispred ovih znamenitosti kruže društvenim mrežama, a one uslikane profesionalnim kamerama krase brojne naslovnice svjetskih tiskovina.

Danju obilaze i slikaju, a noću se odmaraju na klupi i uživaju u okusima pizza cut-a, forneta i najboljeg sladoleda domaće proizvodnje, iz obližnje slastičarnice. Sve to obilno zalijevaju Radlerima i Colom uz nezaobilazan tabak.

Ono što tražimo i radi čega vam se obraćamo je to da razmislite o potrebi instaliranja jedne primjerene kante za smeće s dodatnim priborom za odlaganje žvaka i opušaka na jednu od najljepših lokacija u užoj gradskoj jezgri - u Koludraškoj ulici.

Vaš izdatak odnosio bi se samo na nabavu i instalaciju jedne takve kante, a mi na sebe preuzimamo obavezu održavanja čistoće kante i oko kante, zamjene vrećica za smeće i njihovo pražnjenje.

Molimo vas da nas obavijestite o vašoj odluci.

S poštovanjem,


stanari Koludraške ulice

Odgovor poslati na
Rosana Fabijanić
Koludraška 14
23250 Pag


1 komentar:

ante kaže...

vidiš da ni kontejnere (one velike što preuzima kamion) ne odvoze redovito jer kažu nemamo kontejnera:,a valjda onda nemaju ni šoldi da bi kupili iste??bit će da je proračun prazan?,
a zna se ki ga je isprazni::,