24 listopada 2010

od ideje do realizacije

Neki dan prošetala sam rivom prema parku i primijetila čudno izvedene radove na fasadi zgrade našeg suda. Upitala sam gospođu koja je slučajno baš tad naišla, a i  radi u sudu, što bi to moglo biti, a ona mi je finim jezikom rekla nešto što je i meni na prvu palo na pamet: ''kad se nekome pripiški, samo čučne pod prozor.''
Naravno da to nije prava funkcija tih čudnih cijevi što vire iz fasade, ali dobro opisuju izvedeno stanje.
Možda se nekome ta ideja činila super. 
Jeftina, brza i jednostavna postava klimatizacijskih uređaja u kancelarije suda.
Ispod prozora izbušili su rupe, ugurali cijev, višak prostora  napunili purpenom i na taj  način riješili problem odvoda toplog zraka. Bravo! 
Zgrada je dobila nekoliko novih ukrasa, a djelatnici u ugodnijoj radnoj klimi  obavljaju svoj mukotrpan posao.


Sjetila sam se da je bilo govora o tome da će se uređivati zgrada suda, da će Grad sufinancirati.
Raspravljalo se je o tome na račun glasina da nam sud odlazi u Novalju.
Pa kad je to jedna tako važna akcija, potražila sam nekakvu informaciju o radovima, o eventualnim projektima za radove na zgradi suda.

Na službenim stranicama našeg grada nema novih vijesti već odavno. Iako se je svojevremeno vodila žestoka rasprava o tome tko je za to odgovoran, kako i zašto, sad mi se čini da to uopće i nije bilo važno koliko je važna bila nekakva ''medijska prašina'' oko pojedinaca u gradu.

Zadnja vijest je od Srijede, 10 Ožujka 2010. kojom se najavio natječaj za radove na temu paške čipke, a kao predradnja na temu festivala čipke.

Odmah malo ispod, vijest od Utorka, 16 Veljače 2010 o radovima na zgradi suda. Promijenili su se prozori i vrata. I to je to.

Listam dalje i pronalazim:
U vijestima od 13. siječnja gradonačelnik je pričao o nekim velikim planovima za 2010., a između ostalih skupocjenosti najavio je sljedeće:
Sufinancirat ćemo radove na zgradi Općinskog suda i izgradnji još jednog kata. U siječnju imamo razgovore s predstavnicima Ministarstva pravosuđa  kada će se potpisat ugovor. Na gornjem katu će biti smještene i prostorije Prekršajnog suda.

Vjerojatno su ovi ukrasi na fasadi suda samo početak ovih opsežnih radova.....

4 komentara:

Anonimno kaže...

po jednoj od ovih slika se vidi da si promatrala taj ojekt na kojim se nalaze cudno oblikovane rupe vec duže vrijeme ????

. kaže...

hmmmmm.... a?

Anonimno kaže...

Sad slikaj balkon na opcini, onaj do stare lanterne pa kad nekom pade na glavu tebe ce proglasiti Pitijom.

. kaže...

Taman mi još samo to fali.
Već imam titulu nepodobne grintavice, tako da mi status napušene babe nikako nije potreban. Ne fala :PPPPPPPPP