03 rujna 2009

0.PKF (pa se ti misli što to znači :) :) :)Ispravak datuma: 3/9/09
Idem pogledat što se nudi, što to mladi ambiciozni i ini mogu i žele sa raznolikim napravama sposobnim za snimanje. Danas svaka bena ima nekakvu kamericu, pa bi mogla i ja (ok, bit bena) i parićat se za dogodine, jer ako je ovo nulti PKF (cool kodno ime...) onda će dogodine bit već tradicionalni..... makar prvi :)
Sve mi se čini da će se ipak održati u kinu...jer taman je počelo kišit.... :)

...........Kiša je ipak prebacila prikazivanje u kino. Bilo je sparno ali podnošljvo. Posjetioci sve poznate face :) brojčano taman da tijelima spriječe akustiku ''kino dvorane''Od 12 prijavjenih amatera imali smo priliku vidjeti više od 30 filmskih uradaka. Bilo ih je sa trajanjem od 0:10 sekundi, pa do meni ipak predugih 7:52....
Kratki crtić s porukom da je šah isto što i ljubav jer svaka budala može povući prvi potez, Dorele Dujmušić, otvorio je ovu reviju pokretnih slika. Crtić je kao uvod bio savršen, ali smješten na početak revije, pogrešno nam je pojačao očekivanja, pa su kadrovi koji su nakon njega uslijedili doslovno su izazvali zijevanje.
Kroz te kratke filmiće mogli smo primjetiti u kakvom su raspoloženju bili i sami autori, a ne samo njihovi snimani likovi....
Najčešći motivi bili su slučajno odabrani hepeninzi u raznim birtijama ili konobama, dok su mene oduševili oni ipak malo bolje upakirani kadrovi snimani pod morem (autor Gideon Golan iz dalekog Tel Aviva) jednostavno nazvani Deep blue.
Zanimljive su bile i pripreme paraglajdera za polijetanje, autora Damira Sabalića, koji nam je tek na kraju filma pokazao da je i sam učestvovao u letu, doduše, malo isprepadan, ali ipak hrabar jer ja se tako nešto ne bi usudila :)
Sve u svemu, dobar potez organizatora Elvisa Šmita, Josipa Mustapića i Damira Sabalića. Nadam se da će za ubuduće pooštriti pravila, uvesti kakve kategorije ili nešto slično, kako bi bez obzira na naš osobni ukus ipak mogli uživati u jednoj takvoj reviji pokretnih slika.

Sretno!


(Dorela Dujmušić)(Elvis Šmit)

Nema komentara: