30 siječnja 2014

Gdje smo, što smo

Od prvog dana od kako je osvanula, sa službenom web stranicom Turističke zajednice Grada Paga sprda se svaka imalo pismena osoba. 
Pod ovim ''pismena'' ne mislim samo da zna čitati i pisati već i da poznaje osnovne stvari i pojmove vezane za naš grad.

U nekoliko navrata na omiljenoj mi web stranici PPS linkalo se i raspravljalo o kvaliteti stranice TZ-a. 

Posebno  me se dojmilo otkriće da se vino proizvodi od vinove loze. 

Neupućenima je lijepo objašnjeno da blato u Lokunji liječi bolove nastale prometnim nezgodama, a stoljetna tradicija procesije iz Staroga grada u Pag odjednom se povezuje sa bunarom i vodom umjesto sa strašnom kolerom.



Znam da je gospođica direktorica upozoravana na ove detalje i propuste. Ponuđena joj je pomoć u ''otkrivanju'' istinitih podataka, a također i u ispravnom prijevodu tekstova na nekoliko stranih jezika, jer ovo što se da pročitati prevodio je Google translator, a ne osoba od krvi i mesa, školovana i jezično potkovana.

Što je gospođica direktorica odgovorila na to, ne znam, ali učinila nije ništa.

Osim što je prepuna ovakvih gluposti, po mom mišljenju  stranica je nepregledna i nespretna,  pa bi bilo dobro, dapače poželjno, ''baciti oko'' na svjetske i  internetom lako dostupne destinacije i vidjeti kako su stvari od njih posložene.

Ipak, najgluplje od svega izgleda naziv stranice koji čak ni slučajnog istraživača ne bi naveo na pravi trag : 

Dragi odgovorni, poduzmite nešto jer ovo je....... prestrašno.

1 komentar:

ante kaže...

Gdje smo što smo:,ee tamo smo di smo uvik i bili:,:-)