02 svibnja 2012

Paška stranka - paška posla


kad naš brod, tone, tone, i zvoooona zvoneeeeee.....


U utorak 10. veljače 2009. godine, u 09 sati i 30 minuta, na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga izglasano je nepovjerenje gradonačelniku Paga Adreji Bukši i Gradskom poglavarstvu.

U obrazloženju inicijative HNS-a, SDP-a, HSP-a i jednog nezavisnog, navodi se kako je pokrenuta zbog nezadovoljstva radom gradonačelnika i zaostajanjem Grada Paga u odnosu na druge lokalne jedinice otoka. ''Smatramo da Andreja Bukša izuzetno loše vodi gradske projekte, te da je krajnje vrijeme da se smijeni s pozicije gradonačelnika Grada Paga,“ navodili su potpisnici inicijative.

Tko je smijenio Bukšu?
Borko Oguić, Ante Fabijanić Njekulin, Dušan Herenda, Mirjana Tičić, Bogdan Želehovski, Vesna Fabijanić i Darko Belašić.

Što je na to rekao Bukša:
''U pozadini inicijative da me se smijeni, jest mešetarenje zemljištem, koje pojedinci ne mogu raditi dok sam ja tu. Umjesto što su pisali zahtjeve za moju smjenu bilo bi korisnije da su pisali ministarstvu'''

Pogledamo li na ovaj period od 2009. do danas, u Pagu se ništa drugo i nije događalo, već samo mešetarenje zemljištima.

Pažljivije gledajući ljude koje poznajem, ne mogu ne primijetiti sljedeće:

Ni Dušan ni Mirjana  nisu se baš okoristili nekakvom prodajom zemljišta. Ni Bogdan ni Vesna nisu obilazili gruntovnicu, a kod Darka Belašića lani sam kupila drva što mi ih je on osobno donio u svom starom kamionu.
Međutim, i Oguić i Njekulin, gorljivi su zagovaratelji onog ukletog kanala oko  kojeg se dan danas lome naliv pera po raznim ministarstvima i komisijama.
Te ''davne''2009. bivši gradonačelnik Andreja Bukša, govorio je nešto o čemu većina nas nije razmišljala. Prečuli smo njegove riječi, smatrajući ih samo ''floskulama'' i slabom obranom čovjeka kojem izmiče tlo pod nogama.


-         kako je završio Bukša –

Od strane HDZ-a, zabranjena  mu je kandidatura za gradonačelnika Grada Paga.
A zatim je i izbrisan iz članstva voljene stranke. Obrazloženje za brisanje je nanošenje štete stranci medijskim istupima.
To je ono što je javnosti dostupno putem objavljenih vijesti.

        Laž cula – laž govorin –

Neobjavljene, ali jako važne su, šotokuco, rozi u tašku čakule, koje govore da je Bukša u predizbornoj kampanji ipak tajno lobirao za ove koji su ga smijenili, a ne za svoju stranku. 

-         Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju –

Interesna skupina ipak nije ograničena na gore navedeni dvojac. Znao je Bukša što govori kad je spominjao osobne interese i mešetarenja zemljištima….

-         Sve ima svoju cijenu –

Prva stvar na prvoj sjednici novog poglavarstva nakon smjene Bukše bila je prolongiranje naplate dugovanja i obustave naplate po zadužnicama:
Dug tvrtke "Meridijan" prema Gradu iznosio je oko 180. 000 kuna, dug obrta "Tomo" oko 90.000 plus kamate, a tvrtke "Zanatkomerc" oko 150.000 kuna.
Meridijanu je vlasnik Oguić, Tomo je koalicijski partner, a vlasnik Zanatkomerca je navodno sudjelovao u financiranju Njekulinove kampanje.

Ovako bi u kratkim crtama izgledao uspon trenutne postave paške gradske vlasti.

Da je problem u Bukši, javno su rekli i osnivači Paške stranke. Prve stranke u povijesti koja se obavezala raditi samo i jedino za i u korist ovog grada.

Ovo je samo djelić kojim nam se Paška stranka predstavila te ''davne'' 2009. godine.

Netko je dignitet ovog Grada srozao do minimuma, svojom djelatnošću uspio poništiti sve one prednosti koje smo baštinili od naših časnih predaka i natjerao nas da krenemo iznova.

Ovo je dobra prilika da se, po prvi put u povijesti ovog grada pojavi jedna politička stranka koja izvire i počiva na volji i htijenju našeg, paškog puka, lišena političkog tutorstva velikih političkih ideja i stranaka.

Uzmimo sudbinu u svoje ruke, imajmo vjere u sebe i svoje sposobnosti, pronađimo i izaberimo najsposobnije koji će znati i umjeti vratiti izgubljeni dignitet ovom gradu, vodeći pritom brigu o interesima i blagostanju ovog puka iz kog ponikosmo.


- Što se to dogodilo od 2009. do danas? -

Gdje su nestali srčani govori, busanje u prsa junačka i zaklinjanje u vjernost rodnoj grudi????

Potpisnici inicijative kojom je smijenjen Bukša, utopili su se (osim dvojice) u baruštinu čekanja.
A Paška stranka, koja je osnovana samo i jedino radi interesa grada i građana Paga, svela se na svirke i druženja uz kobasice i fažol.

- Najavljenoj javnoj tribini dali su naslov: ''Kud plovi ovaj brod'' -

Pitaju li to oni sebe ili nas koje očekuju da se pojavimo na tribini?
Građani Paga su samo putnici na brodu kojeg ste i vi, drugovi iz Paške stranke, prije 20 godina, kroz razne stranke kojima ste povremeno pripadali, usmjerili prema Zalazu.

U protekle 4 godine, nebrojeno sam puta bila razočarana vašim stavom, neradom i vašim potpunim zaboravom svrhe vašeg postojanja.

Paška stranka za mene nije samo naziv. Moje kritike nisu upućene vašem nazivu, vašoj ''pravnoj osobi'', već osobama koje čine Pašku stranku.
Vi ste osobe koje susrećem svakodnevno dok prolazim ovim gradom što je sve manje grad, a sve više selendra.
Vaša programska deklaracija ostala je mrtvo slovo na papiru, a naša ufanja da će vaša slatkorječiva obećanja uroditi plodom, umiru u agoniji.

- Kuda plovi ovaj brod? -

Hoćete li mi moći odgovoriti na to pitanje?
Nudite li rješenje?
Program kojeg ste ponudili prije 4 godine, nema potrebe mijenjati.
Mijenjati treba ljude.
Ali razumno i svakako prema stvarnoj svrhi vašeg postojanja. 

Nikako ne samo da bi se zadovoljile formalnosti i osobni interesi, pa da nam se opet dogodi jedan AFNJ .....



 Izvori: 

  
* * *
 Verba volant, scripta manent

Broj komentara: 14:

Anonimno kaže...

istina, od riječi do riječi

Anonimno kaže...

,,,lipo!!!!!! svaka čast!!!!! sad moreš očekivat lavinu šporkih besed na svoj racun ali neka!!!! postoji u Bibliji i beseda o tome...nek im je...neće dugooo...

ante kaže...

da istina ali od istine se ne žive.,od istine se ne more platit struja.,od istine se ne more platit plin od istine se ne more poć kupit kruva:,a glasali ste kako ste glasali "GARGAMEL" ni vridi.,a zibrali ste novog goreg GARGAMELA"i ca ste mislili da će ta "PAŠKA STRANKA" Vas zastupat.,niste vidili ki su tamo.,:,ca se ne morete već jednaput prosvitlit pa vidit da je sve te jedna velika močvara koju triba isušit.,i dovest potpuno nove mlade neopterećene prošlošću ljude :,koji ne misle samo na svoju guzicu:; a sveti moj JOSIPE RADNIKU prosvitli ovaj narod:;da ne bude uvik protiv nego da bude već jednom i za.,:;

KayLee kaže...

Ti ćeš ih dovest, te mlade, Sa Marsa. Da nas vode u bolje sutra,
A onda ćeš opet sest u svoju komoricu i iskat iskrice i smokvice jer te za ništa drugo nije briga.

ante kaže...

a ca su to "iskrice" i "smokvice" ????KayLee??da .,mladi, školovani s fakultetom,.a ne ovi s 2 razreda osnovne škule::nisu s Marsa,,nego su tu oko nas,.samo im TI i takovi ne dozvoljavaju da se iskažu:,jer se kod glasanja prodate za 100 kuna:,

KayLee kaže...

Kome ti Ante govoriš? Svi ki smo do sad komentirali niti smo glasali za Njoka ni za pašku stranku, a ima nas i mlajih kima si dobrin delon i ti kriv da se nismo mogli istaknut jer ni briga o gradu sidit doma i drkat po celi dan (to ti je iskrica i smokvica) nego izač i javno govorit.
Neznan ja sa kin se ti karaš po vomen blogu, pari mi se da ti sam sobom govoriš. Molim autoricu da mu da crveni karton!

Anonimno kaže...

A lip vas je i bilo vidit na PASULJADI.. glave zagruncene u plasticni pijat i slamka u plasticni žmuj..

. kaže...

zašto misliš da bi me trebalo bit sram što sam bila na SDP-ovom okupljanju na fažol??????

ante kaže...

hvala na odgovoru.KayLee::,pari mi se da si se ti izgubi:,a kad ti nešto ne odgovara onda bi TI dili crvene kartone:,to nebu išlo:;

Anonimno kaže...

Ne čitaš....lip vas je i bilo vidit na

. kaže...

''glave zagruncene u pijati''... uopće ne izgleda ni lipo ni dobronamjerno, skužaj.

Anonimno kaže...

gazda zanatkomerca je reka u novinama da je sufinancira kampnju HDZa u ZZ i Pag, zato je tvoj muz bi kandidat za dogradonacelnika Paga ka HDZ-ovac

. kaže...

reka je gazda zanatkomerca i da ne pozniva radnike koji ga tuže za podiljeni otkazi.... tako da ta rečenica iz novina ima istu vrijednost.

ante kaže...

od vajkada se je reklo:, NI VAŽNO CA GOVORI:NEGO KI GOVORI:;zdravi i veseli bili:;!!