08 rujna 2011

ljetu je mome kraj - kratka analiza


 
Na pragu smo paške jeseni.

Počinju jesenske akcije! Jeftino dam! Samo da prodam!


Paški gradonačelnik 'Dražen' Fabijanić ovih je dana za hrvatsku U živo izjavio da je peticija koju su potpisivali građani lijepe naše, bezvezna stvar jer da netko iz Našica nema što misliti i govoriti o tome da li je kanal dobra ili loša stvar za Pag. Što njega ima bit briga za paška posla?!

Uz to je ponosno i visoko uzdignuta čela izjavio da ionako 4 i pol kilometra kanala već odavno postoji i da su ova dva kilometra brda obična pizdarija.

Na pitanje postoje li sukobi na relaciji Novalja – Pag, naš 'Dražen' je uz medeni osmijeh dobacio čisto i jasno – NEMA!

Hehehehehe hehehehe heee khh kh kh kašljuc!!! Taktično, nema što!

Čula sam ''od jedne ošobe'' da ''jedna ošoba'' iz pouzdanih izvora zna da ''nekoliko jakih političkih ošoba iz Novalje'' jako, jako, jako, želi i upire da se projekat Kanal ostvari jer da će tako dobit otok Novalju.

Puj, puj, pljuc! Hrak!

Čujem da dogradonačelnik, osumnjićen za krađu dva miljuna kuna,  sa sebe odbacuje prijekorne poglede riječima da on svakog može pogledati u oči jer da on nikog nije pokrao, ili mu na neki način naštetio.
Čujem da kaže da je to njegova privatna stvar, stvar njegovog poduzeća.

Zaboravio je valjda da je svojim djelovanjima u smislu crtarija po paškim prostornim planovima, kupovinom zemljišta (je,istina je, to mu je i ''gradski'' posao ali i privatni biznis), mešetarenjima i inim likovnim radnjama, usporio i zaustavio izradu normalnih prostornih planova.
Ne konta čovjek da je na taj je način ugrozio i oštetio veliku hrpu poštenih pažana te njihovih prijatelja i poznanika.Čujem, priča se, kako se paški prostorni planovi ne mogu nikako završiti, jer da ''netko'' stalno šalje prijave institucijama.
Pa sad.... Stvarno. Baš je bezobrazan taj ''netko''. Kako se usuđuje. Kriv je. Bogami je.

Paško ljeto je po svemu bilo zanimljivo.
Osjećaj da se nešto debelo miče iza brda bio je prisutan cijelo vrijeme ljetne stanke rada raznih institucija koje se bave izdavanjem mišljenja i rješenja o kanalu.
pitanje: ''Ima li što novo o kanalu?'' - odgovor: ''U javnosti nema. Bit će na jesen.''


Problem parkirališta i ove je godine na našim Vangradima bio dio ljetne ponude.
Rezervacija parkirnog mjesta izvodila se na niz  vrlo slikovitih načina.
Ako je kupljena rampa (cca 800 kn) stvarni i jedini način rezervacije parkirnog mjesta u Pagu, postavlja se pitanje: spadaju li klupa, stolica, kutija, bloket ili kamen u krupni ili u sitni otpad?
Ako je krupni otpad, zašto ih komunalci ne skupe svaki prvi ponedjeljak u mjesecu?
Ako je sitni, zašto ih ne utovare svako jutro i odnesu put svetoga Kuzme?

http://kd-pag.hr/istoa/raspored-prikupljanja-otpada.html
Nema komentara: