15 listopada 2010

Pag - moj grad

Sud i gruntovnica,
lučka kapetanija,
matičar,
sanitarni i veterinarski inspektor,
županijski ured za urbanizam, građenje i prostorno uređenje,  
porezna uprava,
gradska uprava,
papirnica sabalić,
croatia osiguranje,
katastar,
erste banka,
turističko informativni centar,
kerumova butiga i fina.

Ljekarna,
butige funtana i sassfa,
privredna banka i pošta.

Jesam li nekoga zaboravila?
Ovo su ustanove, poslovni prostori javne namjene radi kojih u centar našeg grada dolaze razni ljudi. Pješke.
I zadržavaju se i po nekoliko sati dok čekaju i dočekaju da na njih dođe red.
Za to vrijeme njihovi bližnji, prijatelji, žene, djeca.... čekaju ih u Uhlincu, Caffeteriji, Madoni, Tornadu, Zecu ili Valentinu.
U jutarnjim satima grad živi. Koliko toliko, ali živi. Muving je po gradu. Čuje se razgovor.

Prije malo više od godine dana Komunalije je diglo sidro i partilo na Julovicu.
Već se nekoliko godina govori, a sad je to izgleda konačno, županijski uredi se iz moje ulice sele ispod Murvice (nemam pojma kako se zove taj dio grada?!)

Na paškim portalima čitam komentare: neko kaže da je glupost to što se službe sele van centra grada, a drugi pita da što je u tome loše....
Ne možeš vjerovat..... taj kao da ne živi u ovom gradu.

Neka nam se sve te službe lijepo odsele, na Vodice, u Bošanu, na Bašacu..... u najgorem slučaju mogle bi otić do Novalje... i onda?

Zatvorit će nam vrata i Škrabonja, i Zec, i Iso, i Kužmarjo, i Pavle, i Bepo..... I svi onda možemo zaključat svoja ulazna vrata u 3 i kvarat popodne, zavalit se u svoje fotelje i mrtvo buljit u škatule.

Naravno da i ove službe čine dušu grada.
A Pag je na žalost od grada ostao samo riva i dolnja vela ulica.

Razmislite.....


p.s.
jedino veselje u tome što županijski uredi sele, mi je u tome što će se napokon ukloniti zastava !!
nemate vi pojma kako je to pokušavat spat dok i na najmanjem povjetarcu poliester mlati o fasadu!!
Bože mi prosti, svaka čast domovini i zastavi..ali što je previše - previše je...

Broj komentara: 5:

Anonimno kaže...

....eeee..pa onda će biti još više mista za zljatarnice i sljastičarnice....te butige plastike i kineske robe.....pa onda kad provedemo turiste i uvaže goste gradom iz drugih zemalaj--možemo reći: NEKOĆ davno,živješe ovdje Pažani,jako kulturan,vridan i pobožan narod..žene su šivale čipku na vrata od kuće,dica su se veselo igrala po gradu...ali ovaj,znate ..ne mogu vam to sad pokazati,,,ne gospodine -to nije čipka...to je kineska tvorničkaa čipka,,,ne gospon-to vam nije paška klapa...ovaj..neznam odkud ta glazba..ne nije autohtono...itd........mislim da ste shvatili poantu....:(((((((((((((

Ross kaže...

Koje turiste? Osim ovih koji slučajno zalutaju u Pag, rijetki su oni koju se vraćaju. Grad je neuredan i zapušten. Osim par crkvi i starog grada turisti nemaju nikakve starine za vidjeti. A neke moderne ponude i zabave nema već odavno. Suvenira i ostale robe na koju bi se mogli potrošiti euri nema. Šlapa, torbi i turskih i kineskih štraca imaju i doma. Nismo sposobni sami sebi organizirati kvalitetniji život a kamo li još i turistima.
Sezona traje do 31.8. i nakon toga život u gradu sveo se na odlazak na posao i povratak doma. U 7 sati na večer nema više ni žive duše...

Anonimno kaže...

evo malo razbibrige...

http://www.monitor.hr/belle/

Anonimno kaže...

koji turisti????

Mržnja je ljudski osjećaj jake antipatije. Temelji se na svojstvu intenzivnih negativnih osjećaja, i općenito se smatra da je mržnja najjači oblik odbojnosti, prijezira i nenaklonosti. Uzroci mržnje često mogu biti sebičnost, zavist, povreda osobe, ljubomora ili neuzvraćena ljubav.


bloger

Ross kaže...

blogeru, da si doša sa namjerom komentiranja na temu, bilo bi to dobro. Ali sa definicijom mržnje htjet završit temu koja govori o žalosnoj istini da nam grad sve dublje pada u glib..... ne kontam.