06 srpnja 2010

Pag - mali grad - za malo turista


Čujem neke priče da je Grad odlučio svoj natječaj za koncesije (uz đinđe i kuhinju) dodatno pojačat, pa se tako ovih dana sprema na objavu i prikupljanje ponuda za dodjelu koncesije za postavljanje još jednog štanda.

Prodajno mjesto, oliti ŠTAND, ima poziciju odmah ispod terase velebnog zdanja bivšeg hotela Bellevue.
Na štandu je moguća prodaja samo i jedino; RASVJETNIH TIJELA, što oće reč da će se tamo prodavat LAMPADINE (baterijske lampe).
Uvjet je i da koncesionar mora uzet 'tipski' štand, koji je obavezno bijele boje, jer šteta je da ovi štandovi koje je grad kupio za priliku festivala čipke, zjape prazni na obali Kneza Branimira.

Ovakva gesta je i više nego dobro došla, jer je Pag, poznato turističko odredište, u srcu sezone ostao bez javne rasvjete u svom najvećem kvartu, naselju Vodice.

Masa turista koja je odsjela u apartmanskom naselju Vodice, u predvečernjim se satima slijeva na ulice našeg stoljetnog grada, da bi se potom u sinte noćne sate, umorna od dobre zabave i plesnjaka na bezbrojnim terasama hotela i restorana, vratila u svoje apartmane.
Tom su prilikom prisiljeni (naravno, oni koji ne koriste taksi službu, javni prijevoz, vlakić ili vlastite automobile) taj put priječi u potpunom mraku!

Sada na scenu nastupa ovaj koncesionar, koji će na svom štandu imati bogatu ponudu raznih LAMPADINA i tako pokušati od ove sezone, spasiti što se spasiti dade....

Čisto za vašu informaciju: struje - javne rasvjete nema jer je Elektra morala skinuti 'svoje' kabele ZATO ŠTO SU STUPOVI U LOŠEM STANJU I OPASNI PO PROLAZNIKE.
Međutim, kako doznajem od svog povjerljivog izvora, telefonskim kablovima koji su na TIM ISTIM STUPOVIMA ne prijeti nikakva opsnost, pa stupovi ostaju gdje su i bili. Telefona ima, struje nema... prolaznici prolaze...

Poučak: idete li na Vodice, pazite na sebe, ali i na one koji nailaze iz suprotnog smijera.

Ne znam da li je ova informacija točna baš 105%, pa ako nije, molim Vas koji imate neka bolja saznanja da ih podijelite sa svima.
Hvala.




3 komentara:

Anonimno kaže...

Stvarno cudo. Po zimi, na ragani bure palini su bili sigurni, a sad po bunaci ne vajaju. Postavja se pitanje: ki ih je održava i bi nadležan održavat, je on ki ima koncesiju za javnu rsvjetu ili elektra? Ma ki bi ni obavja posal. A za celo to vrime jadni judi plaćaju komunalnu naknadu i kojon se financira javna rasvjeta ku kako pišeš nimaju. Di su onda dosad hodili ti šoldi. Međutim, ne mogu sigurno tvrdit jer ne znan, pari mi se da Vodice nimaju javnu rasvjetu jer možda Grad Pag ni struju plati i ne želi se priznat. A ako je to, ako nanka za struju nimamo, onda smo kaj grad, kako bi Bosanci rekli, pravo u banani i sva obećanja, programi i sl.stvari naših na vlasti padaju uvodu i samo su neostvareni snovi.

Anonimno kaže...

ha,ha,ha....podsjecas me na Tanju Torbarinu, si je citala nekad u globusu? Obozavala sam je.Bila je redovita lektira uz prvu jutarnju kavu. Imas slican talent, trebala bi ga iskoristiti.
Pozdrav iz Münchena

. kaže...

;) da Tanja Torbarina!? Pa ona nama pažanima ni niti do kolena. Njezina kritika je tupa žlica u odnosu na oštre britve-jezici paških grintavaca, čiji sam ja, eto, neslužbeni predstavnik - što uopće ne znači da sam najjača u toj ''branši''. :)