24 lipnja 2010

Projekt godine - ''istezalište'' za kaići



I dok Gradske strukture muku muče sa novcem, pa radi toga zaostajemo u svim projektima, pa tako i sa projektom godine: ''Istezalištem'' za kaiće, na drugom kraju grada, ljudi, prilagodljivi kakvi jesu, brzo su se snašli.

Ionako je u predizbornom obećanju izostao jako važan detalj: Kad ''istegnete'' kaić, di ćete ga piturivat? Kod Pagusa NE, jer to su naglaskom - zabranili.







Broj komentara: 7:

Anonimno kaže...

......svako našeeee malo misto u duši je uvik cisto......
i snalažljivo....a pitura i ostaci iza nje po moru....hmmmmmmmmmm..

prepelica kaže...

komunalni redar kad bi sti bi moga od barkuna vidit ki pravi smeće i lipo mu opalit kaznu.

Anonimno kaže...

Kako će vidit kad u tom smjeru nema kladionice.

Anonimno kaže...

Ovaj ti je dobar

Anonimno kaže...

rosi odlična si i svako jutro natašće pročitan ca je novoga na voj tvojoj stranici. Ma spominješ
programe i projekte u Pagu, a ja nikako i nidi da ih najden i da ih pročitan, da o njima mogu razmislit i ca kod reć, ako se smi. Pa te milin ako ih di ti najdeš, da nan skreneš pažnju. Fala ti za tvoje mišljenje za kanal Košjun - Pag. Štošta toga će se skroro dogajat na Donje brdo i znan da ćeš reć: pogej ga ne zna ni za jedan projekt, a ...., ali to ti baren za mene nisu neki vridni projekti. Jer kad se realiziraju, onda ćeš morat vozit biciklu preko tujih dvori od vil i apatmanov, po betonu, a tako kaj na sliku, lipo, u prirodu. Stoj živo i zdravo i daje piši.

. kaže...

Sad kad već spominješ, dao si mi mislit.
Kad smo već kod programa, ovdje sam našla ono što su kandidati na izborima 2009. mislili da je važno za istaknuti: http://www.zadarskilist.hr/clanci/15052009/izbori-2009-pag

Naš gradonačelnik je tako istaknuo:
Ante Fabijanić, kandidat HSP-a i HSLS-a
- Program naše koalicijske liste jest da bi do 2014 godine uredili gotovo sve putove i ceste u svim mjestima na području grada Paga, a ujedno Grad bi riješio sve imovinsko pravne odnose s vlasnicima parcela kuda prolaze ti putovi, te sufinancirao u visini od 50 posto svim stanovnicima na izgradnji rubnih zidića koje omeđuju njihove parcele sa uređenim putovima. Naglasio bi da je naš program realan i ostvariv u svega nekoliko godina. Jedan od tih je odmah sanirati sva divlja odlagališta smeća od Fortice do Šimuna, te sanirati gradsko odlagalište Sv. Kuzma i stari deponij na području Sv. Grgura. Cilj nam je omogućiti investitorima izgradnju hotela sa kongresnim dvorana i bazenima na području Starog pogona Solane te u skladu s strukom obnoviti stare magazine soli.

Izuzetno je važno krenuti s realizacijom poslovne zone, na način da Grad otkupi privatno zemljište u toj zoni, te omogući investitorima realizaciju razvoja poduzetništva i obrtništva. Grad bi takve investitore oslobodio na određeni period svih komunalnih davanja što smatramo poticajnom mjerom za poslovni razvoj i zapošljavanje najmanje 200 ljudi.

Ako imate još kakav citat, slobodno ga ovdje ostavite.

Anonimno kaže...

Bravo Rosi. Najprije oprosti na malon slovu u prošli komentar i nadan se da se ne jutiš na ovo "Rosi" Ma siti san se i da je taj isti gradonačelnik reka da ksd može Općina Butoriga (mislin da se tako zove) dilit zemju svojin judima, da to onda može i Grad Pag. I tako ti ja jadan već dugo cekan tih komad zemje u lebra (mislin Paška) jer tamo je obeća dilit, ali niš od toga. A onda, kako lipo sićanja naviru, siti san se i da je reka kako će svakoj Paškinji ka se još nosi po starinski svako godišće Grad Pag dat šoldi za jedan komeš. I najviše mi je žal ca moja pokojna mat ni uspila ti šoldi docekat, zdahla je cekajuć. Ma ni je bilo do šoldov koliko do gradonačelnikovih besed, ali jadna ni znala da je on to govori u vitar i da mu ih je vitar poni. A možda je i zaboravi ca je reka, jerbo cujen da stalno zaboravja ca je komu reka, ca je komun obeća, a očito je i reka i obeća puno toga pa pari kaj da je laga. Gradonačelnik da je laga, ma nemojte, to ne more bit jerbo je on gradonačelnik a gradonačelnici ne smiju lagat, baren ne svojin judima. A vo ca pišeš, nima ti ni od toga niš, sve se seli doli, preko brda: i vile i apartmani i tobože hoteli (kaj Bellevue), novo Zrće i slične lipote. Sve u sobinu, pa predlažen da ta buduća dična mista nazovemo napr:
Sobina 1, Sobina 2, ili Košjunska Sobina, Šimunska Sobina, kaj ca je Kolanjski i Novajski Gajac. Živila
Sobina, Sobinjani i Sobinjanke, doli Paškinje i Pažani. To ja kaj ono co bi moglo bit i ca bi nan se moglo dogodit. I zato vicen oni doli, a lipe naše Paškinje i Pažani gori.Stoj dobro, živo i zdravo i još jedna put bravo.