20 veljače 2010

dodijalo mi je

''Ne smijemo se bojati, ne smijemo šutjeti, ne smijemo okretati glavu! Hrabrost je ta koja pobjeđuje nepravdu, koja ostvaruje bolje, pravednije društvo.''
Ovo su riječi našeg novog predsjednika.
Baš mi se sviđaju.

Usput da spomenem da smo u srijedu užgali Marka i tako završili ovogodišnji zimski paški karneval.

Zimski paški karneval je gotov, Marko je mrtav - živio Karneval!
Puno svega se u ovo malo vremena izdogađalo u mome gradu.
Karneval na prvom mjestu. Ovogodišnji mi je bio dobar iz nekoliko razloga: Nakon dugo vrimena, napokon smo na vrime bili u maškaranoj povorci! Čak cijeli jedan dan prije, bile smo gotove sa kostimom. Je, nije bila baš puno zahtjevna kreacija, ali imali smo i manje kompliciranih, pa bi svejedno šile u zadnji tren.
Druga stvar koja mi se je svidila je da su oci poveli svoje ćere ukolo! Baš mi je bilo lipo vidit mlade divojke u naše nošnje, di sa ocen kolaju!
Naše Mirjane i Antonije - po novome se zoveju Šmutnjarke, Madonke, Elvisi i školska dica... puna pijaca maškar i svita.
Na pomolu su neke nove ideje oko budućih karnevala. Pitanje koje se postavilo uopće nije bilo loše, dapače: Kako bi to bilo, kad bi povorku umisto u nediju, imali u subotu!?
Tako bi nam mogli doć naši pažani iz dijaspore, pa bi nas bilo puno više, jer se ovako pravdaju da im je nezgodno dolazit u nediju, jer već u ponedjeljak moraju poć radit. Tako bi njihova dica češće vidila Pag, nanu i dida.... a možda bi se u nekome od njih probudi pravi gen, pa bi Pag u budućnosti dobi jednoga velikoga karnevalistu...
Bilo je govora, ali je brzo zamuka: zac pažani još u sridu imaju karneval. Zato. Zac ne!?
Puno se je govorilo i o zadnjoj predstavi u kino, a meni je najviše zadila za uho beseda našega Marka Maržića, kapetanovoga: ''Ca će namin ajrodrom kad imamo kružni tok''.
Da bi zadržali Auto školu u Pagu, moramo se počet ponašat kao pravi grad. Pa se je napravi kružni tok, mećeju se znakovi, crtaju se rige po cesti... Neka. Lipo je vidit da se nešto radi.


Na rivu (Vangu, pristanište, oliti kod Burina) već se je dobro nasulo za novo istezalište kaićov....




Do prolića bi mogli osvanut i zidi na Smokvi....


Malo se bojin za naš most, ali valjda će se i njega stić poredit do sezone.

Već se duže govori i o kanalu Košljun-Pag. Istina, to je još u fazi projekta, ma isto je uzburkalo, uzbudilo duhove svih u gradu.
Neki o tome kuntreštivaju na kantun kod Suda, neki po kancelarijama, a neki po paškim portalima. Pa je tako osvanu jedan novi portal ki se oće bit paški i ima puno lipo ime: pag-presseravanje .
Onima kojima je to smišno, glupo ili čak sramotno ime za jednu internet stranicu, preporučam da svrate tamo i pogledaju o kakvoj se stranici radi. Brzo će vam bit jasno zašto nosi takvo ime i kome je namijenjena.
Naravno da sam se i ja morala uključit u raspravu, jer kako bi to bilo da ja za tu stranicu neznam, pa da čakule o meni prođu bez moga znanja?
Neko vrijeme sam pratila što se piše, da se malo uputim u teme, pa da probam reč što imam za reč, ako budem imala za reč.
Najprije mi je bilo smišno, pa mi je počelo bit čudno, a onda mi je počelo ić na živac.
Neka spodoba uporno spominje šetačicu kucina, očito uvjerena da baš te komentare pišem ja.
Pa kvragu, mislim se.... ovdje se govori o milijunima, sumnja se na lopovluk, priča se o umiješanosti u kriminal.... a ova luda, očito očarana mojom pojavom, u svemu vidi mene, a najveći grijeh mi je DA ŠETAM KUCINA?!?!?!?!?
.................
.................
Ne znam što bi rekla.
Ajde, možda bi se trebala ovako opravdat: KAD SE MOJ KUCIN POSERE, JA POKUPIN GOVNA!!
Bi li joj to možda bilo dovoljno dobro opravdanje?

Onda me još naziva jadnom i frustriranom.... Bit će da je to ona koja mi je to već napisala u jednom komentaru tu na blogiću? Pa i tad sam joj se opravdavala i pokušala objasnit što je to frustracija.

Pa dobro, od kad je to imat kucina - frustracija?

Razmišljam tako i vrtim neke face...je, istina, ima ih 2-3 kojima sam stala na žulj. Bit će da in puno smita to ca meni smita to ca oni ciniju?
Naravno. Ako ste može bit javna osoba, ako ste izabrana vlast, ako ste možda kakvi direktor ili ravnatelj javne ustanove, ako ste možda neki novinar... pa sam vas koji put i ''prozvala'' i komentirala vaš rad, pa se vi na to ljutite... ne znan onda baš ki je frustriran - ja ili vi.

Znan da pratite moj blogić i da ćete skocit na prvu di se poznate. Ali neka. To je vaše pravo, ali nemojte onda meni radi toga davat dijagnoze.

I evo, dala bi vam prvi intervju vezan za vaše ispitivanje javnosti na temu kanala:

Znate, nikako mi se ta ideja na sviđa. Projekt ''kanal Košljun - Pag'' je gradu i otoku Pagu jedna potpuno nepotrebna stvar.
U prvom redu zato što je paška vala jedinstvena.
Prekrasna uvala puna pješćanih plaža, skrovitih mjesta, plavetnog mora......
Ne mogu zamisliti da mi ljeti u 3 ure popodne, cvrčanje cvrčaka zamijeni gromki TRUUUUUUU TRUUUUUUUU i šum tsunami valova.

Bit će još govora na ovu temu, pa nemojte ovo uzet kao konačno

fala, molin, i drugi put.

E.. ... I još mi se sviđaju neke besede našeg novog predsjednika:
''Inzistirat ću na sustavu u kojem će biti kristalno jasno da se korupcija i kriminal ne isplate. ''

Nisan stigla stavit slike, pa mi, dragi moji ne zamirite. Dignut ću ih sutra oli prejsutra :)
A dok cekate, pojte kod ELVISA, tamo ih ima.

ps. Zec je napravi lipu fasadu.

Broj komentara: 8:

Mario B. kaže...

Blog ti je super, preko tih fotki sam dusom na Pagu!!!!
Ukusi su različiti, ja koji sam daleko od otoka kroz tvoj blog vraćam se na njega...ali neki koji žive na otoku vjerojatno doživljavaju da si prekritična i sl., moje je mišljenje...ako ti išta znači...samo nastavi ovim tempom i stilom...volim sarkazam, a u tebi ga ima dovoljno!!!

Anonimno kaže...

čikla, kantunjaca, kucinošetačica, vrag prokjeti, frustrirani narodni neprijatej..i oni elvis skupa s tobon :)
a ovo s govnom bi tribalo uz tabelu od grada stavit..da se sitimo i da se ne satere :)
p.s.Zecova kuća mi se sad stvarno sviđa

mala ja

. kaže...

ahhahahahahaa... fala vam, fala dragi prijatelji na tako toplim riječima. Posebno ovome otrovu u mićoj epruveti :P :P Dokle je tipkovnice biti će i slova :PPPPPPP

Anonimno kaže...

Ma cekaj......jesi ti imalo sama sa sobom u miru, ti sa takvim napadima, na ženu koja ima muda reći ono što misli..ali jasno i glasno....mala ja....u maloj bočici otrov stoji i GOVNO za analizu....

. kaže...

Ajme, fermajte :)
Fala ca me branite, ma ova ''mala ja'' (ne ja, ona je mala ja...... hahahaha ) je stavila zmajla na kraj svojih besed. Samo se ruga!!!! :))) :) A da je otrov...Je. Orov je ! :)))))

Anonimno kaže...

Ova "mala ja" ne žive u Pag, jerbo se pari da ni upućena i da ne zna ca je to ĆIKLA....ja joj neću objašnjavat ni tebe vode branit.
Ono ca me jako smita je da su oni ki se tuceju u persa da su Pažani rodon i porodon ( ma ne živeju vode)...da poznivaju govor naš svajdanji...koga nanki mi, ki smo vode ne poznivamo, jer smo pocali štokat odi davna......ni uz 88 smajlića joj ne bi oprostila ovakovu besedu.

. kaže...

Zna ona ca to znači :) Kad ti govorin da se samo zajebava, onda joj moraš oprostit. Da je ki drugi to reka, već bi dobi ca ga sleduje :P

Anonimno kaže...

Хвала за занимљив блога