11 rujna 2009

CIB - Communio Internationalis Benedictinarum

10.rujna kod mojih koludric, okupilo se nesvakidašnje mnoštvo: Benediktinke iz cijelog svijeta, svojim su crno-bijelo-sivim haljinama prekrile dvorište samostana Svete Margarite, a njihove su im hrvatske sestre, koludrice iz Paga, Raba,Krka i Cresa, s ponosom predstavile svoju zajednicu.Povod ovakvom okupljanju je ovogodišnja konferencija međunarodne zajednice benediktinki koja se održava u Zadru. Tema konferencije je povezivanje, podrška i razmjena ideja i iskustava, tradicije i kulture među benediktinkama na međunarodnoj razini, te razmatranja kako danas, nakon 15 stoljeća od utemeljenja, živjeti Pravilo sv. Benedikta.
Moje koludrice, širom su otvorile vrata svoje crkve i svoga samostana, kako bi im pokazale makar jedan djelić svoga blaga, skupljanog dugi niz godina.

Velika prostorija na katu samostana, prepuna sjajno bijelih divota.....I ja sam iskoristila priliku vidjeti toliko bogatstvo rukotvorina.Brižno i do u detalja vodilo se računa da samostan zablista i da se sestre u njemu osjećaju ugodno i dobrodošlo.Ja ne bih bila ja, kad ne bi zabilježila i onaj dio koji zadovoljava tijelo: Prekrasan, suncem okupan salon, velik stol, a na njemu milijun kalorija!!

Štrike i roščići....
Rapske torte....

I za kraj, tri gracije......

***
Sve ove lijepe slike koludric, čipki i raznih čipkastih detalja vlasništvo su poduzeća PAG MEDIA.
Ove kalorične i manje profesionalne, mojih su ruku djelo.......
A ova peršona u sredini, također je profesionalno odradila medijski dio: ugodno oslonjena da štokrl, pozobala je najfinije komade kolača i veselim zvonkim smijehom nasmijala jedinog predstavnika jedinog muškog benediktinskog samostana u Hrvatskoj :)

Nema komentara: