20 kolovoza 2009

ART EXHIBITION - POZIVNICA - SVIMA :)

Petak, 21.08.2009. u 19:30
Koludraška ulica - na cimitar






Ovom izložbom Marijeta nam se sa svojim radovima predstavlja prvi puta i to samostalno. Radovi su nastali uglavnom kao dešpet mlađoj seki, sa naglaskom na ''NE DIRAJ MOJE BOJICE''

Izložba će biti otvorena 21. kolovoza 2009. godine u 19:30 sati na cimitru u Koludraškoj ulici. Biti će predstavljeno desetak radova od kojih je većina u flomaster tehnici te nekolicina naslikana vodenim bojicama.

Marijeta Vidolin, Matešika, i kako za sebe sama voli reći: Paškinja, Dalmatinka i Hrvatica, rođena je u Zadru, 09.05.2004. godine samo zato što u Pagu nema rodilišta.

Slikanjem se bavi od prvog dana kad je shvatila da masna ruka ostavlja otisak na naninom ogledalu. Surađivala je sa svim ukućanima pomalo i to zahvaljujući svom tvrdoglavom karakteru.
Voli lijepe slike, bajke i debele dječje knjige.

Svoj pravac u umjetnosti još nije sa sigurnošću utvrdila, ali prema vlastitim opisima njenih naslikanih djela, prepoznajemo i bajkovitost i realizam.

Od samog početka veliki utjecaj na nju imali su stari majstori nana Marija i teta Ross, ali i drugi ukućani koji su nastojali riješiti je se davanjem joj bojica u ruke.

Osim slikanja zanima je i maškarivanje u svjetlucave haljine. Članica je udruge Markova kumpanija.

Nema komentara: