01 veljače 2015

Prijedlog

Trebalo bi ustavom zabraniti rad udrugama. 
Ionako služe za pokriće nerada stvarno nadležnih službi, bilo u kulturi, bilo u sportu ili nekom drugom društvenom segmentu.

Umjesto da rade posao za koga su plaćeni, službenici javnih ustanova "lade jaja" dok udruge građana nastoje očuvati tradiciju ili dati neki sadržaj stanovnicima grada.


Na stranu vječito nezadovoljstvo. Ono ce nestati čim oni kojima je to u opisu poslova zasuču rukave i opravdaju svoje postojanje.




41 komentar:

Unknown kaže...

a tko će "zasukat" rukave?kad je isto:radio ne radio svira ti radio:,a plaća ide::pa tako je u cijeloj RH-a:

ma kaže...

Na stranu ironija, udruge odrzavaju civilno drustvo, stvaraju drustveno povjerenje i odrzavaju koheziju pogotovo u vremenima gospodarske krize. Zivjele udruge!

. kaže...

drustveno povjerenje?
u koga? U društvo koje upravlja ili u društvo koje kroz udruge korigira ovo društvo koje (ne) upravlja? :)

ma kaže...

U drustvu koje je odgovorno i u kojemu se gradani udruzuju radi zajednickih, a ne osobnih interesa.

. kaže...

Zanimljivo je da Pag ima jako puno udruga građana, međutim oni koji nisu ni u jednoj udruzi, obično zauzimaju stav da su ljudi u udrugama okupljeni radi nekih svojih vlastitih interesa. Često se pitam koji su to vlastiti interesi jedne čipkarice, člana Družine, jednog glazbara, člana Markove kumpanije, jednog člana Cvita soli.... Udruge u Pagu svojim djelovanjem teško da mogu stvoriti nekakvo društveno povjerenje dok god imamo sumnjičavce koji nisu nigdje, ne pripadaju niti jednoj udruzi, a u svemu vide zavjeru i interese. Ne znam zašto je to tako. U kakav smo se to narod pretvorili...

mama kaže...

Pogresno ste shvatili. To je samo definicija udruga, djelovati u ime zajednickih interesa za zajednicu, a osobnim interesima tu nema mjesta.Mozete biti odgovorni i djelotvorni a da niste u udruzi. Svstko ima pravo na svoj izbor.

. kaže...

znam ja što je definicija udruge, ali ja vas pitam kako da je kao takvu uklopimo u paške okvire ....

Unknown kaže...

u paške okvire je teško sve uklopit:pa tako i udruge:,jer reće jednom netko:,vi niste (mislio na pažane) ni dalmatici:niste ni primorci:niste ni hrvati:VI ste jednostavno PAŽANI:

Anonimno kaže...

Postoji i ona druga crna strana udruga, a to je da (obično)osnivači udruga rade prvo za sebe, a što ostane neka je udruzi. Oni si ne uzimaju plaću nego samo pokrivaju troškove.

. kaže...

Bilo bi dobro da napraviš jedan primjer, jer ja ne kužim kako je to moguće. Izmisli neku udrugu i opiši situaciju. Ne pozivam te da imenuješ nekoga nego samo da daš primjer.

Paganin kaže...

Mogu li kja kao furest pomoci u nekom obliku za prosperitet i dobrobit Paga?
Imam 99 ideja(nije floskula). Ideje rado primam. Gdjo Ross R.F. imate li nest na lageru?

lager kaže...

Gosn Mirko, Pazani ne viruju jedni drugima,a di ce vama furestu...

Paganin kaže...

furest pita:
zasto je to tako? kao prvo, zamjetio sam, da se svi nekoga ili necega boje! Imam li pravo? Ako da, tko i sto je to cega se Pazani boje?Zasto ne viruju jedan drugom? Sta triba de se uradi, da bi neko nekom virova? Kakav dokaz triba?

lager kaže...

Neka odgovore Pazani

Paganin kaže...

gosp. Ross
zar vi niste Pazanka?

. kaže...

Ja sam Paškinja. Koje je vaše pitanje?

Paganin kaže...

Gosp Ross oprostite zbog Pazanka!
Moje pitanje je jos uvijek isto;
Pogledaj Komentar
10. veljače 2015. u 14:34

Paganin kaže...

Pitanje je isto kao na pocetku:
Pogledaj Komentar:10. veljače 2015. u 14:34

. kaže...

Piše da imate ideje i da ideje i primate. Za što?
Što bi ja sad trebala?

Paganin kaže...

vi zarko zelite da se situacija mjenja na bolje kao i vecina. Za to nije dovoljno samo pisati nego istinski nesto konkretno sa istomisljenicima pokrenuti! Vi kazete, treba rusiti Proracun. Apsolutno se slazem s vama, i ne samo proracun! Snage ima, pa makar i u pola od 3000. Ideja ima, snage ima, ima li se volje? Sta bi vi tribali? Puno toga.

. kaže...

Za to da se u zatvor smjeste lopine, za to jesam, ali ne znam gdje ste vidjeli da ja navijam za rušenje proračuna?

Došli ste na ovo mjesto jer sam ja ''samo pisala'' a vi ste pročitali da u Pagu nešto ne štima. Ponudili ste se, citiram: ''Imam 99 ideja(nije floskula). Ideje rado primam.''
I na kraju iz vašeg posta zaključujem kao da me optužujete da se ne trudim dovoljno? Poznajete li vi mene gospodine tomicicu?

Paganin kaže...

upravo i ja zelim isto, kao i vi da lopine zavrse tamo gdje im je i mjesto.

nitko vas za nista ne optuzuje, gdje to vidite u mom dopisu? ja samo navodim, da se samo za bloganjem ne moze postici da se ideje ostvare. Ako nisam do do sada bio jasan, ja zelim pomoci, cak i kao furest! Ja sam misljenja, da se nemoze samo, i to ne mislim osobni na vas, nego na puno njih, pisati, kukati, optuzivati, drzati stisnutu saku u djepu, nego i opaliti sa njom po stolu! i da, ja vas ne poznam. poznate li vi mene?

. kaže...

Što se mene tiće, ovo blogiranje nije ''samo blogiranje''.
Blog je dijeljenje općih informacija.

Ne znam kako stvari stoje sa ovim anonimcima, a ni sa vama, jer vas ne poznajem.

Rozi u tašku vjerojatno drže anonimci što mi na blog dolaze držati propovijedi.

Ako imate ideja, ne trošite vrijeme na ovom blogu. Odite na pravo mjesto i tamo lupajte rukom o stol.

Ne kontam zašto stalno ističete svoje furešto porijeklo.

Paganin kaže...

malo mi izgledate kao da se ljutite?
Ja nisam anonimac od prvog javljanja, zbog cega? Recite gdje ja pravo mjesto za lupiti rukom o stol?
Furesto porijeklo sam isticao, da osjetim kako se reaguje na to? neko je vec ragovao.
ah, da, sjetio sam se znam nest:
znam, da sam grad Pag ugledao prije vas,tada dok su na drugoj strani grada bile 2-3 kuce i ovce jos slobodno pasle bilje. znam da ste tvrd ORaH, volite bijelo Zlato, ispunjavate prijateljima porezne obrasce i zato dobijete blesavu cokoladu. uz to znam da ste vjesti u pisanju i misljenju i borbeni tip zene. jeli to dovoljno? vi ne zelite podrsku za dobrobit Paga? Ne?

. kaže...

Gle, svaka pametna ideja, podrška, dobra volja je potrebna. Vi ste rekli da imate ideje i da ih primate. A ja od ovih naših ispraznih prepiski, ne vidim ništa konkretno. Ako ste ozbiljan čovjek (a mogli biste biti, obzirom da sve Pag ugledali dok su ovce pasle po Vodicama) onda biste trebali znati da je pravo mjesto za prave stvari gradska uprava, a ne moj blog.
Nisam ljuta, nego u vašim pitanjima osjećam nekakvo spočitavanje u smislu da se bavim ''samo blogiranjem'' i ne činim ništa konkretno.
Ne znam kakav odgovor od mene očekujete? Ako imate kakvu ideju, stvarnu, konkretnu, a želite pomoći onda dođite u Pag, (možda ste već ovdje) , pričekajte da vidite tko će nam biti gradonačelnik pa pokucajte na njegova vrata.
Možda želite samnom podijeliti neke svoje ideje? Moj mail je frossy@gmail.com

Jesam li ovaj put odgovorila ispravno? :P

Paganin kaže...

Ma malo sam htio sa pitanjima da vidim gdje su vam reserve.
ako vas zanima zasto sam na ovom blogu, onda cu vam reci, volim Pag, mozda vise od nekih koji su se rodili tu. No nema veze. Nisam tu, samo tu i tamo. Da imam ideje u vezi Cvita soli i jos drugih lipih stvari. Gradonacelnici me kronicno ne zanimaju, najcesce su samo marionette i glupani kao i onaj predposljednji, napuhani. Mozda vam se javim.
odlicno ste odgovorili, kao i do sada. I da, tih godina dok su ovce paslu u Vodicama bile su glasen, danas im je glas tamo umukao......tamo samo se jos cuju samo zrikavci i pokoji cvrcak.

Anonimno kaže...

Gosn Mirko, mozda bi u Centru za kulturu bili zainteresirani za vasih 99ideja? Poznati su kao susretljivi suradnici koji cijene kreativne ljude!

Paganin kaže...

Gosn Anonimno od 24. veljače 2015. u 19:14
Dali ste i vi zainteresirani? Ako da, onda ostavite svoje ime da vas mogu personificirati omjesto sto ste "gemini" na ovom blogu. Ja nemam problema sa pokazivanjem imena! Vi?
ako i 1 od 99 ijedaj bude uspjela, ipak je korak naprijed za razliku od nekih koji se samo javljaju ovdje i drze ruke u djzepu!

gemini kaže...

Pa preporucite se u Centru i sretno!

Paganin kaže...

gospon gemini.....
Imali ste pravokad ste spomenuli da u Pagu nitko nikomu ne virije, a kamoli meni furestu. Vi sami to i pokazujete i dokazujete. A mozda ne virujete ni samom sebi? ako moja 1 ideja od 99 prodje, mozda ce i vasa djeca imati koristi, a mozda i vi indirektno.
skrivajte se i dalje iza skuta.......

Anonimno kaže...

jebote, već si deset put spomenu 99 ideja, a niti jednu nismo pročitali i ti sad očeš da ti mi verujemo??

Greta Garbo kaže...

Svi putovi vode u Centar i Tz.

Paganin kaže...

gosp. Gemini
Vi ju ovdje necete niti procitati!
Dobit ce je jedna udruga Paga.
Dali smo mozda samovoljno presli na "ti"? Vi "verujte" sat hocete i kome hocete, sloboda vjere i misljenja je tu. Meni ne tribaju putovi un centar...

Anonimno kaže...

Onda sretno u udruzi.

Paganin kaže...

hvala i pozdravite Gretu Garbo

Anonimno kaže...

U Vinkovcima pronadena vremenska kapsula s predmetima iz 1922.g....

Anonimno kaže...

Odgovor iz Vinkovaca za Anonimno.....

jeste li culi novost, da je ubijen John F. Kennedy?

Anonimno kaže...

Gdje, u blizini Vinkovaca?:)

Anonimno kaže...

Za Anonimno:
je, je u Dallasovcima, to vam je pored Vinkovaca! Jemate pravo, znaci culi ste!

Anonimno kaže...

I to s 2 "l"! Nego sta nego cuh... Dallasovci:)

Anonimno kaže...

Super da ste primjetili, posto je drugo "l" bilo "gemini" :-)