30 svibnja 2010

Grad Pag - ljeto 2010.

Za par dana i službeno će započeti paška ljetna sezona 2010.

Tim povodom, gradska vlast je kao i svih godina do sada, raspisala javni natječaj za davanje u zakup javne površine u svrhu postavljanja kioska i pokretnih naprava.
Zahvaljujući tome ovog ćemo ljeta imati priliku na svakom uglu našeg lijepog grada nešto pojesti ili si kupiti kakvu plastičnu, baš neophodnu stvar uvezenu ih Kine.

Pa ćete tako na čak dva mjesta moći pozobati kokice i kušati palačinke.
Ako vam one na Uhlincu nisu fino zamirisale, sigurno će te na Katinama pronaći nešto po svom guštu, jer tu će biti još i kukuruz u klipu! I šećerna vuna, čak!

Na tri mjesta imat ćemo bogatu ponudu domaćih specijaliteta: hamburgere i hot dogove moći ćete kušati ispod mosta preko puta Vange, pa na mjestu bivše solanske portirnice i pri kraju špalira štandova, iza magazina. Ovaj prehrambeni lanac strateški je smješten, da bi se njime mogli poslužiti ljudi što se po cijeli dan sunčaju pod šarenim tendicama svojih štandova sa đinđama.

U istom kvartu, jedna pozicija nudi se za prodaju sendviča, a druga za prodaju ribica i pomfrita. Kako domišljato. Da ne bi falilo vitamina, na kraju niza štandova sa đinđama, točno preko puta Konzumovog kontejnera, moći ćete kupiti voće i povrće. Dnevno svježe suncem okupano.

Na lokaciji ''stara solana'' ilitiga – ''ozad magazinov'', utaborti će se 43 štanda, što većih što manjih, sa nezaobilaznim đinđama! Ako kojim slučajem previdite metalnu špangicu na prvom štandu, 100% ćete je naći već na sljedećem! Moja preporuka je da ju odmah uzmete, jer ista takva je i na trećem i na šestom i na 27. štandu, po istoj cijeni.



Na Vangradima, povijest kao da se ponavlja. Tamo gdje je nekad bila velika stara crna murva, u kantunu nekadašnjeg velebnog Bujkovoga vrtla, koji je danas sveden na samo par kvadrata, osvanut će KIOSK za prodaju novina!!!! O Bože moj…kao da je jučer bilo!

Na lokaciji Stara riva, ilitiga ispred izložbe solarstva, jedan uz drugog, kao zdrava konkurencija pojaviti će se dva aparata za prodaju sladoleda!

Ako se odlučite isprobati barem neku od ponuđenih delicija naše autohtone gastro ponude, vjerojatno, dapače, 100% morat ćete potražiti ono što se u finom svijetu naziva klozetom.
Ali ništa od toga. Grad za ovu godinu još nije bio spreman ponuditi na javni natječaj lokaciju za javni zahod.

Zgodno je kako će sve ovo nabrojeno morati biti spremno do dana 19.06. jer tog dana u točno 10 sati i 30 minuta biti će svečano otvorenje Međunarodnog festivala čipke. Vjerujem da će u ta 4 dana koliko će festival trajati, veliki broj gostiju posjetiti naš grad i da će mnogo njih ostaviti koju kunu svim ovim nabrojenim koncesionarima.

Ovim putem apeliram na naše ugostitelje, da budu dobre volje i široka srca, te da vrata svojih zahoda drže otvorena ne samo svojim gostima, već svim gostima i posjetiteljima našeg prekrasnog grada!

Broj komentara: 13:

F. kaže...

:-)
"....točno preko puta Konzumovog kontejnera, moći ćete kupiti voće i povrće. Dnevno svježe suncem okupano."

.... a nocu to isto voce i povrce bit ce besplatno na raspolaganju u Konzumovom kontejneru :-)

Anonimno kaže...

zaboravila si nabrojati onoga maloga ki ni poša na natječaj,a svako lito obilazi naše plažice prodavajući sladoled,kolu fantu,pivu.....za 200% skuplje vičuči sa broda na lošem talijanskom....ĐELATI::!!!!!Nisi ga navela jer ti je fameja,pa muciš!!!!Da je ki kod drugi znala bi ga svojim tobož sarkazmom ubost,ali ja bi prije rekla nečim drugim.I prestani grintat jer si dodjala više,niš ti nije pravo ca god se napravi svi su ti krivi samo si ti prava i prosvjetljena!!!

Anonimno kaže...

Kao i obično osvježila si mi dan.Fotografija je fantastična,fali samo par plavih najlon vrećica i idealan spot za sezonu 2010.(naravno za mišljenje ne bi tribali pitati našu premjerku,a gradski tata i onako nezna ništa o turizmu.)

Anonimno kaže...

.............hehehehehehehe... a ca bi se još toga moglo dodat i nabrojit...!!!!!!! majko mila!!!!!....:(((((((((((

. kaže...

Draga i predraga Anonimko, valjda ti je jasno da je ovo MOJ blog i da ti dolaziš ovamo upravo zato da bi čitala MOJE komentare koje nazivaš grintanjem :) Ako stvarno misliš da su moji komentari loši, ili štokod gore, zapitaj se kakva si ti koja ih dolaziš čitat :P :P
Sve ovo nabrojeno, službeno je objavljeno na stranici našeg grada. Stvarno ne znam kakve veze ''taj mali'' ima sa delicijama koje će naši uvaženi gosti moći popapati u šetnji kroz naš lijepi grad :) Ajmo, navali narode! Slobodno komentirajte :)

Anonimno kaže...

Stari pažani su se u davna vrimena imali di poć popišat i posrat. A i vode napit
::: Sad ko te čapa, moraš drcat u kapić.

F. kaže...

Anonimna: onaj mali sa plaze (eto, meni najvjerojatnije nije rod) - a mene zanima, zasto TI ne upotpunis ponudu na plazi vicuci u vise jezika "Sladoled, gelatti, helado, eis"i ujedno pjevas dalmatinske pjesme??
Siguran sam, da bi mogla 300% skuplje prodavat :-)
Bio bi to "gelato con musica" :-)

Anonimno kaže...

Ca ste se nacinli nanju, dobro vam je rekla VO JE NJEZIN BRLOG i ako vas je voja čitajte ako ne CEP URUKE i .. zato te ja vavik anonimno hvalim i kad bilo ki digne glas na nju ja bi ga odma CEPOM pohodi.
Nemoj me sad nasapunat previse ...

. kaže...

CEPOM pohodi? a ca ti je to?

Anonimno kaže...

ponuda i proizvodi identični: Poreč, Rovinj, Dubrovnik, Novalja,Rab, Hvar, Lošinj, Opatija, Brač, Zadar, Makarska, Biograd, Vodice....itd, ...itd... samo smo ove godine upotpunili ponudu: ŠARENE VREĆICE KOJE NUDE I MUKTE DORUČAK. Priznajem, to smo patentirali i polako postaje brend Grada Paga. Slijedeći korak:-zaštita tog brenda.

. kaže...

Šarene vrećice?

Anonimno kaže...

Evo par prijedloga urinomata za vo lito.

okolo crikve bi stavi vakve:
http://i104.photobucket.com/albums/m175/Mbabalon/nuns-urinal.jpg
Vakve bi stavi na goliju :
http://www.tensionnot.com/pics/albums/Creative/Artistic_Flower_Urinal/Pics_Artistic_Flower_Urinal_1.jpg
Vakve bi stavi u radio pag:
http://www.foundshit.com/urinal-horn/
Vakve bi montira na katine :
http://mrbadak.com/wp-content/uploads/2009/08/finally-proof-of-a-female-urinal-in-the-wild-28920-1250094857-28.jpg
I za plažu:
http://www.sydesjokes.com/pictures/r/redneck_urinal_keg.jpg

Anonimno kaže...

Zašto bi na plažu stavi baš takve? Umisto da nam plaža bude, ono što i trenutno je, bit našeg turizma, da bude uređena, i BEZ KONCESIJA, vi bi od nje najradije nacinli farmu, najlošije opremljenu. A da nam je ni, vjerojatno bi šoldi od turizma brojali u stotinama eura, umisto u tisucama...