12 ožujka 2010

još malo o kanalu

U Pagu postoje iskreni protivnici gradnje kanala grad Pag-Košljun, postoje ljudi koji doista smatraju kako kanal Pagu može nanijeti više štete nego koristi. Na to imaju pravo i imaju pravo takve stavove javno isticati.

Ovo su riječi kolege ‘’blogera sa pagpressa’’, na kojima mu se iskreno zahvaljujem, jer se nadam da će oni po čijoj narudžbi je pisao tekst shvatiti da i ja imam pravo na svoje mišljenje.

Čitala sam tekst, jednom, drugi put, pa i treći put….
Čitam i provjeravam da nisam možda preskočila kakvu rečenicu, jer nekako mi fali smisla….
Pa ipak, kolega bloger je faca sa dugogodišnjim iskustvom, kako mu se to dogodilo da napiše tekst sa ovakvim propustima?
ne kontam
Izgleda da je htio, nama, svekolikom internetskom puku, objasniti da smo glupi, tupi i čoravi i da ono što vidimo, nije baš tako kako nam se čini da vidimo…..

To bi ovako nekako izgledalo:

Upiknulo ga je što se netko usudio prozvati novinare da ne obavljaju svoj posao kako bi trebali, pa je (svoje) protivnike nazvao dvostrukim igračima.

Pa kaže:
‘’Međutim, znatno su opasniji oni drugi dvostruki igrači koji od svega žele ili možda već uspijevaju izvući materijalnu korist. Takvi ne biraju sredstva, fanatični su i smetaju im svi koji bih ih mogli razotkriti’’


Dio koji meni u tome nije jasan je taj, što govori kako ti ‘’dvostruki igrači’’ zamagljuju oči ostalim lakovjernicima i to tako što šire priče o štetnosti kanala, a ne spominju golemu građevinsku zonu od 200 000 metara četvornih koja bi trebala nastati nasipavanjem južnog dijela Paške uvale.

Hmmmmm….. Bez kanala ne bi bilo ni te preogromne građevinske zone. Di je tu račun? Di tu vidi njihovu materijalnu korist?
Ako su protiv kanala, onda su protiv građevinske zone koja bi nastala kao nus proizvod.

Ne kužim što je htio reč….. ?

Čitam dalje pa nalazim poveća slova:
NITKO NIJE REKAO KAKO JE ZA DONOŠENJE ODLUKE O GRADNJI KANALA GRAD PAG-KOŠLJUN JEDINO I ISKLJUČIVO NADLEŽNO GRADSKO VIJEĆE GRADA PAGA

Da bi na kraju svega napisao
KONAČNU ODLUKU O GRADNJI KANALA GRAD PAG – KOŠLJUN DONOSI GRADSKO VIJEĆE GRADA PAGA


Kvragu….. neka mi neko objasni.

Ne ulogu gradskog vijeća, jer mi je poznato da će 8 viječničkih ruku izglasat po dogovoru, nego kolegu blogera:

ŠTA JE PISAC TIJA REČI…..?

Broj komentara: 5:

pagheroes kaže...

Ima jedna dobra stara koja kaze: bolje mucat nego govna ist ;)

Anonimno kaže...

ŠTA JE PISAC TIJA REČI…..?
Hvala Bogu da sam ovo pročitao jer sam već pomislio da mi se zamantalo i ozbiljno sam posumnjao u svoje psihičko stanje.

. kaže...

a jebi ga...ako ni do kraja teksta nisi svati ca san JA stila reč... koga si vraga misli?? :P :P :P

Anonimno kaže...

Ma nisam ja svati što je blogger Pagpressa tija reč, pa sam mislija da san munjen.Tebi hvala na tekstu, jer možda ipak imam još zrno soli u glavi.

Anonimno kaže...

tih 200 000 metara će ''svirit kurcu'', (ispričavam se na svom izrazu) a ako ništa drugo onda će donijeti dobit pojedinima veću nego što će zajednici..nitko se ne može odvažiti na takav pothvat ako ne vidi smisao sebi i svojoj budućnosti..sa dobrobiti mase kamuflira se svoja dobit..i most je projekt, al za koga? sve se na isto svodi, a mi možemo raspravljati do prekosutra, nama ne idu u đep...